• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirotić: Poštujemo crno-bijele, iako su mladi

Moćni Real stigao na meč prvog kola Top 16 faze protiv Partizana (četvrtak, 19.00). "Želimo da nastavimo seriju", kaže MVP dosadašnjeg toka Evrolige.

 Mirotić: Poštujemo crno-bijele, iako su mladi Izvor: MONDO

Nikola Mirotić prvi put je sa Realom gostovao Partizanu februara 2011. Tada su takođe igrali utakmicu Top 16 faze u Areni, a slavili su "kraljevi" rezultatom 61:56, uz 13 poena tada dvadesetogodišnjeg krilnog centra iz Podgorice.

Tri godine kasnije, Mirotić je član "kaznene ekspedicije" pod vođstvom Pabla Lasa, član druge idealne petorke Evrolige za minulu sezonu i, po svim prognozama, budući NBA igrač.

Madridska ekipa u Beograd je sletila u srijedu oko 21.30, a novogodišnji praznici i to što ne izlaze dnevne novine, uticalo je da Fernandeza, Rodrigeza i ostale asove dočekaju reporteri samo dvije redakcije - MONDA i Sport Networka.

"Znamo da Partizan posebno dobro igra na domaćem terenu, ali mi smo kompletni i raspoloženi za borbu. Nadam se da ćemo moći i da uživamo u jako teškoj utakmici, jer ne igra se svaki dan pred tolikom publikom. Ne bih se izjašnjavao kolike su procentualno šanse za pobjedu - imamo ih i mi i oni", željno očekuje Nikola Mirotić (22 godine, 208 cm) početak meča, u četvrtak od 19 časova.
NE BRIJEM SE, ALI...

Mirotić je u Realu od ove jeseni član "bradatog klana", koji predvodi plejmejker Serhio Rodrigez.

"Puštam bradu oko dva i po, tri mjeseca, nedavno sam je malo skratio. Neću još da se brijem, ali neću ni da je puštam preko neke razumne mjere. Sviđa mi se da je nosim, malo za promjenu, a ima nas još u timu, pa i na taj način podižemo nivo zajedništva".

Real je poslije ispadanja Olimpijakosa iz grčkog kupa i još jednog kiksa u domaćem prvenstvu, jedini evropski klub koji ove sezone nema poraz ni u jednom takmičenju.

"Ne samo što igramo dobro, nego isto tako i treniramo. Gladni smo pobjeda i dobrih predstava. Naravno, za nove uspjehe će biti potrebno i malo sreće, jer u Top 16 fazi dolaze sve teže utakmice".

"Pomaže to što imamo jako dugačku i kvalitetnu klupu, tako da nije bitno koja petorica su na parketu. Ko god uđe, odigra isto ili bolje nego onaj koga je zamijenio".

Upitan da li ih serija (trenutno 25-0) na bilo koji način opterećuje, odgovorio je da im služi kao motivacija da stignu što dalje.

"Prethodni klupski rekord je bio 23-0, pa je bilo malo treme samo kada smo došli negdje do 22. Pošto smo ga oborili, cilj nam je da nastavimo u istom stilu i paralelno popravljamo igru, jer znamo da možemo još bolje. Ne zaboravljamo ni da je najvažnije igrati dobro u maju i junu".

Mirotić o Partizanu nije mogao da kaže nešto bitno drugačije od onih koji su prethodno gostovali prvaku Srbije.

"Svake godine izbacuju nove igrače, igraju odlično, prošli su jako tešku grupu... Dobili su Fenerbahče u gostima, tako da ih stvarno treba poštovati, iako su mladi. Znamo na koga moramo da obratimo najveću pažnju".

Momak koji ima dvojno državljanstvo i još nije načisto da li da igra za reprezentaciju Crne Gore ili Španije, poslije prve faze Evrolige je statistički najkorisniji igrač takmičenja.

Nominalni indeks korisnosti mu je 20,5 po utakmici, a relativni (u odnosu na vrijeme provedeno na parketu) 34,1 gdje je ostvario još ubjedljiviju prednost nad konkurentima.

"Kad mi ne ide u napadu, trudim se da pomognem u odbrani, da budem dobar u skoku, a onda i ekipa pomogne meni. Imamo Serhija Rodrigeza, Serhija Ljulja, koji te u svakom momentu traže loptom i puno puta se neprimetno nadaješ lakih koševa, tako da budeš iznenađen kad u statistici vidiš 20 poena pored svog imena", objasnio je Nikola Mirotić.

(I. B., MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC