• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP RS: Igokea ne smije potcijeniti Mladost

Košarkaši Igokee u srijedu u 20 časova gostuju Mladosti u Mrkonjić Gradu u finalu Kupa Republike Srpske.

 KUP RS: Igokea ne smije potcijeniti Mladost Izvor: MONDO

Poslije tri vezana poraza u regionalnoj ABA ligi (Široki, Partizan i Crvena zvezda), "igosi" se nalaze pred imperativom osvajanja Kupa Republike Srpske kako bi vratili samopouzdanje poljuljano ubjedljvim porazom od crveno-bijelih.

Trener Aleksandrovčana Milutin Latinčić izuzetno poštuje tim iz Mrkonjić Grada, koji s klupe vodi Goran Sladojević. Zbog činjenice da je Mladost po snazi odmah iza dva najbolja tima u Bosni i Hercegovini, pozvao je na oprez u finalnom dvoboju.

"Ne smijemo potcijeniti Mladost koja ima kontinuitet dobrih rezultata u posljednje tri sezone i nametnula se kao treća najbolja ekipa u BiH, poslije nas i Širokog. Bez imalo potcjenjivanja trebamo ući u ovaj susret i jednostavno moramo pobijediti", izjavio je Latinčić za "Glas Srpske".

Slično razmišljanje, strateg šampiona BiH ima kad je u pitanju sljedeći meč u regionalnoj ABA ligi protiv Mega Vizure u Laktašima.

"Nemamo pravo na kiks. Taj meč se mora dobiti, alternative nema, i igrači moraju pokazati karakter. Ovo su utakmice u kojima se lomi sezona i moramo se izdići iznad problema i krenuti pravim putem. Moramo pojačati trening pristup utakmici", izjavio je Latinčić.

Njegov kolega s klupe Mladosti Goran Sladojević nema dilemu ko je apsolutni favorit u predstojećem susretu.

"Igokea se po kvalitetu nalazi među tri-četiri najbolje ekipe u Jadranskoj ligi. Imaju dobro selektovan i pripremljen tim za takmičenje. S druge strane, naša želja i dugoročna vizija je da jednog dana dostignemo taj nivo. Nadamo se da možemo pružiti dostojan otpor i učiniti da utakmica bude kvalitetna i zanimljiva za gledanje", rekao je Sladojević.

Igokea inače brani trofej Kupa RS, a u prošlosezonskom finalu je deklasirala upravo Mladost sa 95:59. Ukupno gledano, "igosi" su osvojili osam trofeja u Kupu RS, četiri zaredom, dok je Mrkonjićanima ovo četvrto finale.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC