• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK PARTIZAN: Božić Bato, daj nam pobjedu

U četvrtak u Minhenu, Partizan će pokušati da ostvari prvu pobjedu u TOP16 fazi Evrolige protiv Bajerna.

 KK PARTIZAN: Božić Bato, daj nam pobjedu Izvor: MONDO

Svetislav Pešić opet protiv Partizana!

Nekadašnji strateg Crvene zvezde (Beograd sada Telekom) u četvrtak će, u ulozi prvog trenera minhenskog Bajerna, dočekati crno-bijele koji su ga rastuživali u srpskom prvenstvu. Sada je ulog - pobjeda u Evroligi!

Iako je Božić - mora da se radi. Velimir Gašić, asistent Duška Vujoševića, koji je u njegovom odsustvu preuzeo ulogu prvog trenera, i Bogdan Bogdanović sa nekolicinom novinara i tv snimatelja u pres centru Kombank arene razmijenili su tradicionalne poruke i čestitke.

A onda se prešlo na povod susreta - duel sa Bajernom u četvrtak od 20.15h.

Sama činjenica da je Bajern ušao u Evroligu na osnovu "vajl kard" (specijalne pozivnice Evrolige) svjedoči o tome da je prepoznato ono što se radi u njemačkom klubu. Velika ulaganja u tim i stručni štab pokazuju da Bajern ne želi da "pjeva samo jedno ljeto" u najjačem klupskom takmičenju.

Gašić je skenirao rivala, ishvalio ga od glave (čitaj: Pešića), ali ističe da Partizan nije bez šansi. Baš kao i Bogdanović, koji je rekao: "Očekuje nas teška utakmica protiv nezgodne ekipe sa odličnim trenerom. Ali, mi idemo da se borimo i nadamo se pobjedi".

Bajern je ekipa koja "živi" od trojki, dobrog šuta spolja. Iskusio je to Žalgiris u prvom kolu druge faze Evrolige. Ako Bajern krene šut protivniku se ne piše dobro.

Upravo je tu činjenicu apostrofirao Gašić, posebno napominjući ni da se visoki igrači, na pozicijama četvorke i petice ne libe da šutiraju za tri poena.

"Njima su vodeći igrači Amerikanci (Dilejni, Tomson, Tejlor, Brajant) uz Borisa Savovića i Nihada Đedovića, a kad se tome dodaju njemački igrači poput Šafarcika jasno je o kakvom se timu radi. Uz to, Bajern ima vrhunskog trenera, iskusnog, koji dobro poznaje prilike i odnose u njemačkoj i evropskoj košarci. Bajern odlikuje permanentna agresivnost, čvrsta odbrana, izvanredno trčanje i taj šut za tri poena koji 'uzimaju' i visoki igrači", primjetio je Gašić.

Pitanje novinara je bilo: "Pa, kad ste već toliko ishvalili Bajern, ima li Partizan čemu da se nada?".

"To nisu komplimenti, već faktičko stanje. Mi ćemo sve učiniti da se kvalitetno pripremimo za utakmicu i da sprovedemo naš način igre. Sigurno je da se nadamo pobjedi", uzvratio je trener Partizana i naglasio: "Ovaj mladi tim Partizana, koji je već napravio uspjeh ulaskom u TOP16 fazu, iz meča u meč može samo da profitira".

Što se tiče zdravlja igrača - svi su na broju. Nikola Milutinov iz predostrožnosti nije igrao protiv Mega Vizure u ponedjeljak predveče, a Tarens Kinzi je igrao pod injekcijama zbog bolova u kuku (dobio udarac u meču protiv Real Madrida).

Ali, Gašić kaže da vjeruje da će svi biti u konkurenciji za tim.

BOGDANOVIĆEVA ČESTITKA ZA BOŽIĆ

"Hristos se rodi! Da vam se sve želje ostvare, želim vam puno zdravlja... a i para".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC