• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodman pjevao za rođendan Kim Džong-Unu

Bivša zvijezda NBA lige u Pjongjangu priredio meč u čast rođendana lidera Sjeverne Koreje. Otpjevao mu i "Happy birthday", uz poneku suzu.

 Rodman pjevao za rođendan Kim Džong-Unu Izvor: MONDO

Denis Rodman obećao je svom velikom prijatelju Kim Džong-Unu spektakl povodom rođendana i ispunio je dato obećanje. On je u Pjongjang doveo bivše igrače NBA lige, koji su sa reprezentacijom Sjeverne Koreje odigrali prijateljski duel.

Lider Sjeverne Koreje posmatrao je meč u društvu supruge i drugih visokih zvaničnika zemlje, a Denis Rodman mu je prije utakmice otpjevao rođendansku pjesmicu. Bivši košarkaš veoma emotivno je to doživio, pa je čak pustio i poneku suzu, a zatim se duboko poklonio slavljeniku.

Takav gest više od 14.000 gledalaca u dvorani u Pjongjangu pozdravilo je aplauzom, kao i brojne poteze na meču, u kojem je učešće uzeo i Rodman.

Rodman je izjavio da je počastvovan što je igrao duel sa bivšim saigračima iz NBA lige, među kojima su bili i Vin Bejker i Klif Robinson, i ocijenio to kao istorijski događaj.

Ocijenio je tu posjetu Sjevernoj Koreji kao "košarkašku diplomatiju", iako su ga zbog toga kritikovale američke vlasti.

VIDEO

Rodman je tokom 2013. više puta boravio u Severnoj Koreji gdje se družio sa Kim Džong-Unom. Upoznali su se početkom godine kada je prvi put otputovao u Pjongjang zajedno sa članovima Harlem Globtroters tima kako bi snimili emisiju za HBO.

Bivši košarkaš NBA lige je posjetio Sjevernu Koreju i uoči Božića gdje je na djelu gledao potencijalne kandidate za nacionalni košarkaši tim, budući da je najavljeno da će upravo on postati selektor te reprezentacije.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Kim Kwang Hyon )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC