• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kragujevčani dali sve od sebe, ali izgubili

Košarkaši Radničkog poraženi su u neizvjesnoj utakmici 1. kola Grupe N, u dalekom Južnjiju, u Ukrajini.

 Kragujevčani dali sve od sebe, ali izgubili Izvor: MONDO

Dug put, druga vremenska zona, hladna zima i tijesan poraz.

Košarkaši Radničkog vratiće se u Kragujevac bez osvojenih bodova u prvoj utakmici "Last 32" faze Evrokupa, jer nisu imali dovoljno koncentracije u posljednja dva minuta utakmice u Južnjiju, kraj Odese.

Himik je bio bolji - 73:68 (13:14, 19:20, 21:16, 20:18).

Pred oko 1.000 gledalaca u pozorišnoj atmosferi dvorane "Olimp", ukrajinski tim prelomio je utakmicu dva minuta i 20 sekundi prije kraja, kada je Romeo Trevis monstruozno zakucao loptu u obruč za 69:62. Ovoj akciji iskusnog Amerikanca za TV špice prethodio je loš napad Kragujevčana na drugoj, odnosno trojka Rolandsa Frajmanisa na istojs trani za 67:62 (Frajmanisu je to bila jedina trojka iz sedam pokušaja na utakmici).

Sjajni Dušan Mlađan, 27-godišnji Beograđanin kapiten švajcarske reprezentacije, uspijevao je trojkama da zakači prikolicu za ukrajinski voz, koji je ubrzao u drugom poluvremenu, ali je i njegova serija imala kraj. Treću trojku u drugom poluvremenu, Mlađan je postigao za 62:60, kada je počela pomenuta serija Himika.

U drugom kolu, 15. januara, tim Miroslava Nikolića dočekuje berlinsku Albu u svom "Jezeru".

Djelovalo je da Radnički može da postane drugi tim koji je ove sezone u Evrokupu dobio Himik na njegovom parketu, ali je mađarska Alba ostala jedina kojoj je to pošlo za rukom. Radnički je u drugoj četvrtini sjajnom igrom pretvorio 15:14 u 18:28, do poluvremena imao i 26:32, ali je američka legija u gradiću kraj Odese uspjela do odmora da uhvati priključak.

Treća četvrtina bila je prva koja je pripala domaćem timu. Marko Brkić vezao je dvije trojke sredinom deonice, ali nije uspio da spriječi preokret - od 40:46 u brzih 53:50 pred početak posljednje četvrtine, koju su pogocima otvorili Vitalij Kovalenko i Oleksandar Rijabčuk, koji je u tom trenutku ubacio jedini pokušaj za tri od pet na meču (58:52). Tada se raspucao Mlađan, ali nije bilo odgovora i od ostalih igrača "crvenih".

U drugom meču Grupe N, od 20 časova, sastaju se Alba i Strazbur.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC