• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "stotkom" častila Delije za rođendan!

Razigrani i ubjedljivi crveno-bijeli na startu "Last 32" faze Evrokupa. Ubacili Bilbau "stotku" pred više od 7.000 navijača u "Pioniru".

 Zvezda "stotkom" častila Delije za rođendan! Izvor: MONDO

Najčešći slučaj je da navijači časte ekipu bezrezervnom i gromoglasnom podrškom.

Ovog puta, ekipa je častila navijače!

Košarkaši Crvene zvezde bili su razigrani, rastrčani i efikasni na startu takmičenja u "Last 32" fazi Evrokupa i dan poslije 25. rođendana navijačke grupe Delije Sever ubacili nimalo naivnoj ekipi Bilbao Basketa "stotku".

Pred više od 7.000 ljudi u bučnom "Pioniru" - 105:87 (28:24, 22:22, 33:21, 22:20).

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić demonstrirao je ove maglovite beogradske večeri šta će biti najveća snaga njegovog tima u nastavku sezone - veliki broj raspoloživih igrača, odnosno "duga" klupa. Radonjić je protiv iskusnih, potvrđenih, ali pomalo istrošenih i ne tako "brojnih" Baskijaca, nametnuo jak tempo od prve sekunde.

Crno-bijeli su to pratili do sredine treće četvrtine, a onda ispali iz brzog voza!

Ono što bi Radonjić u svlačionici mogao da zamjeri igračima je nešto ležernije odigrana odbrana, ali taj luksuz su crveno-bijeli donekle zaslužili veoma efikasnom igrom u napadu.

Svjestan da ima dužu klupu od Rafaela Menja, Radonjić je od početka tražio jak tempo, kreirao utakmicu sa mnogo posjeda i nije branio igračima da rješavaju akciju u već poslije desetak sekundi. Bilbao je to prihvatio, pa su navijači u prvom poluvremenu vidjeli 96 poena.

Crvena zvezda je u svim segmentima igre, osim u šutu za tri poena i izgubljenim loptama, bila bolja, indeks uspješnosti govorio je da jedan tim ima dominaciju na parketu (74-44), ali je ona najvažnija prednost iznosila samo četiri poena - 50:46!

Španci su do skoro polovine poena stigli u šutu van linije 6,75, odakle su "stavili" sedam od 17 pokušaja. Važnije od toga bio je tajming za pogotke igrača u crnim dresovima. Kada god je Crvena zvezda pravila mini serije i vođstvo od tri, četiri poena razlike pretvara u prednost od osam do deset poena, stizala je - trojka.

Bilo je i 8:2, 22:15, 28:19, 42:32 i na svaki od ovih rezultata Španci su odreagovali trojkom, pa su crveno-bijeli na odmor otišli sa 50 ubačenih poena i neznatnom prednošću. Samo dvojica igrača u Radonjićevoj brzoj rotaciji nisu se upisala u prvih 20 minuta igre (Nikola Rebić i Marko Tejić).

Ništa u pristupu igri kod srpskog tima nije se promijenilo po povratku na parket, ali jeste odbrana! Koševima Demarkusa Nelsona, Bobana Marjanovića i potom trojkom Branka Lazića, Crvena zvezda je napravila seriju 11:2 i stigla do 13 poena prednosti (61:48), kada je Menja morao da zatraži tajm-aut.

"Pionir" je grmio u tim trenucima i pomogao Zvezdi da ovog puta, konačno, odbije kontru gostiju.

Zvezda je i u trećoj četvrtini primila više od 20 poena, ali je ubacila 33 i pred posljednju četvrtinu sakupila vrijedno 16 poena prednosti - 83:67. Čarls Dženkins donio je ogromnu energiju na parket u trećoj dionici, u kojoj se razigrao i Raško Katić.

Sve što je do kraja trebalo da urade, zvezdaši su uradili. Poslije 33 minuta stigli su do 90 poena, a onda u jednoj opuštenoj atmosferi i trojkom kapitena Marka Simonovića oborili "stotku" dva minuta prije kraja.

Da vjerovatno samo njemu nije bilo svejedno s kojom će razlikom ispratiti Špance na aerodrom, Radonjić je pokazao 30 sekundi prije kraja kada je na "plus 15" zatražio tajm-aut i insistirao na ozbiljno odrađenoj akciji. Stoga, šansu da se upišu nisu dobili Tejić i Rebić. Jednostavno, trener je krajnje ozbiljno shvatio Grupu K u kojoj su još Panionios i Nižnji Novgorod.

U toj utakmici, Grci su kod kuće izgubili od Rusa, koji će svakako biti najveći rival Crvenoj zvezdi za prvo mjesto u grupi.

REZULTATI 1. KOLA

Panionios Atina - Nižnji Novgorod 75:89 (17:24, 25:23, 17:16, 16:26)
/Mekolum 31, 5 sk, 3 as, 3 ukr, 2 izg - Tompson 17, Bebit 17, Ročesti 16/

Crvena zvezda Telekom - Bilbao Basket 100:87

Parovi 2. kola (15. januar): Nižnji - Crvena zvezda (16.40), Bilbao - Panionios (20.30)

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC