• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ništa veliko nismo uradili"

Košarkaši Zvezde nisu sebi dozvolili velike riječi poslije ubjedljive pobjede nad Bilbaom u punom "Pioniru".

 "Ništa veliko nismo uradili" Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom nije mogla da poželi bolji početak takmičenja u drugoj fazi Evrokupa. Pred 7.100 gledalaca savladala je Bilbao, uz dvocifren učinak čak sedmorice igrača.

Tim Dejana Radonjića pogodio je deset trojki iz 22 pokušaja i ubacivao za dva uz 76 odsto uspješnosti. Pored toga, crveno-bijeli su sakupili i čak 28 asistencija.

Kapiten Marko Simonović zadovoljan je stao pred novinare u svlačionici.

"Vrhunska su ekipa, znaju šta hoće. Na kraju krajeva, pola ekipe im je igralo za Real, pola za Barselonu. Iskusni su to igrači. Odradili smo sjajan posao, odigrali dobro, pobijedili sa velikom razlikom...", rekao je on.

Trijumf nad Baskijcima mogao bi da posluži i kao potvrda velikih Zvezdinih ambicija u Evrokupu. Međutim, krilni košarkaš Zvezde ne želi da govori unaprijed.

"Ništa ovo ne mora da znači. Vidjećemo dalje kako će sve ide... Idemo korak po korak, sad je Radnički sljedeća utakmica. Biće teško".

Navijači crveno-bijelih uživali su u konstantnim pogocima svog tima cijele večeri. U dvije četvrtine su ubacili po 22 poena, u prvoj 28, a u trećoj najviše, čak 33. Simonović je upisao u statistiku četiri "trojke" kraj svog imena.

"Naš recept je odbrana, ona je najbitnija. Koš nekad dođe, nekad ne dođe. Protiv ove ekipe nije lako igrati, vrhunski su to šuteri. Kada ih malo ostavite, oni vas odmah kazne, ali dobro je što smo dali toliko poena. Imamo potencijal da to ubacimo. Da pojačamo igru u odbrani i to će doći", podvukao je on.

Zvezdin centar Raško Katić ubacio je 11 poena, uz šest skokova. Objasnio je da pobjeda nije lako ostvarena, iako je možda tako izgledalo sa strane.

"Primili smo malo veći broj poena, htjeli smo da igramo na manje, ali smo odigrali napadačku utakmicu. Ispostavilo se da smo dobili lagano, ali nije bilo tako. Iskusni smo, a uspjeli smo da ih uvedemo u igru koja nama odgovara. Ušli smo čvrsto, igrali dosta jako, oni se nisu snašli... Sve se poklopilo sa te strane", objasnio je Katić.

Prema njegovom mišljenju, crveno-buheli će nastaviti da rastu i jačaju kao tim.

"To sam najavljivao i na početku, da bi kako sezona odmiče trebalo da budemo sve bolji i bolji, jer stvarno dobro treniramo i dobro radimo. Imamo dobre igrače i mislim da će se kockice sklopiti da budemo najbolji kada bude najpotrebnije".

Gdhe su Zvezdine granice u Evrokupu?

"Ne želim da razmišljam o Evrokupu na taj način. Razmišljam utakmicu po utakmicu, spremamo se za Radnički, pa ćemo vidheti gdhe su nam granice..."

Crvena zvezda Telekom odigraće slhedeću utakmicu u subotu, protiv Radničkog u Kragujevcu.

JAKA BLAŽIČ:

"Samo četiri ekipe imamo u grupi i svaku utakmicu moramo da pobijedimo. Možda smo primili previše poena, ali smo u napadu igrali kao tim i to je svakako dobro. Gledali smo njihove snimke. Vidjeli smo da su pobijedili Laboral Kuću i Barselonu... Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ali imamo još posla. Igrali smo timski, svaku utakmicu sve bolje sarađujemo".

(Mladen Šolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC