• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Noć Balkanaca

Goran Dragić, Pero Antić i Nikola Peković pružili odlične partije u noći između srijede i četvrtka u NBA ligi.

  NBA: Noć Balkanaca Izvor: MONDO

Atlanta je savladala Indijanu sa 97:87 i sačuvala tradiciju u duelima sa timom iz Indijanapolisa na svom terenu.

Od 22. decembra 2006. godine dva tima su u Filips areni u Atlanti odigrali 12 utakmica u regularnom dijelu sezone i svih 12 dobili su Houksi.

Sa skorom od 28 pobjeda i samo šest poraza Indijana je važila za apsolutnog favorita uoči ovog duela. Pogotovo što je on dolazio poslije tri uzastopna neuspjeha Atlante.

VIDEO

Tradicija je, međutim, opet bila na strani domaćina u čijim redovima su najbolji utisak ostavili Kajl Korver i bivši igrač Crvene zvezde Pero Antić.

Sa 17 koševa Korver je bio najefikasniji pojedinac Atlante, dok je Antić ubacio samo poen manje, pri čemu je imao četiri skoka i jednu asistenciju. Makedonski reprezentativac ponovo je bio u startnoj petorci tima, a na terenu je proveo nešto manje od 27 minuta.

Duel u Minesoti, gdje je Finiks zabilježio minimalnu pobjedu 104:103, obilježila su još dvojica Balkanaca - Slovenac Goran Dragić, sa 26 poena, devet asistencija i šest skokova i Crnogorac Nikola Peković. Centar domaće ekipe imao je "dabl-dabl" 12 skokova i 17 poena.

VIDEO

San Antonio je na skoru 28-8 pošto je u teksaškom derbiju dobio Dalas 112:90. Toronto je vrlo slični rezultatom savladao Detroit - 112:91.

Sjajna rola Stefa Karija i njegova 34 poena nisu bili dovoljni Golden Stejtu da savlada Bruklin Netse. Džo Džonson je predvodio Njujorčane do 14. trijumfa u sezoni. Košarkaši Bruklina prekinuli su niz Voriorsa od 10 uzastopnih pobjeda. Netsi su tako spriječili "ratnike" da postanu prvi tim u istoriji NBA lige koji je sezonu počeo sa svih sedam pobjeda na gostujućim terenima.

"Balkansku noć" Mirza Teletović završio je sa osam poena i 10 skokova, dok odlukom trenera Golden Stejta Ognjen Kuzmić nije ulazio na parket.

Hjuston igra odlično!

Na posljednjim utakmicama prva zvijezda tima je Džejms Harden. Bek "raketa" je u pobjedi protiv Los Anđeles Lejkersa 113:99 nanizao 38 poena i tako postao prvi igrač Hjustona još od Hakima Olajdžuvona i sezone 1994/1995 koji je uspio da na tri uzastopna meča postigne preko 37 poena. Terens Džons i Dvajt Hauard imali su po "dabl-dabl" učinak.

Portland je dobio Orlando 110:94, a ka 27. pobjedi predvodili su ga Nikolas Batum sa drugim "tripl-dablom" u sezoni (14 poena, 10 skokova i 14 asistencija) i Lamarkus Oldridž sa 36 koševa.

Rezultati:

San Antonio - Dalas 112:90
Toronto - Detroit 112:91
Atlanta - Indijana 97:87
Bruklin - Golden Stejt 102:98
Nju Orleans - Vašington 96:102
Hjuston - L.A. Lejkers 113:99
Minesota - Finiks 103:104
Portland - Orlando 110:94
L.A. Klipers - Boston 111:105

(MONDO, Foto: AP Photo/Jim Mone)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC