• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Oprezno protiv Mađara

Košarkaši Srbije gostuju Mađarima u kvalifikacijama za EP 2009, a svi u timu pozivaju na oprez, iako je u prvo9m kolu ostvarena ubedljiva pobeda.

 Krstić: Oprezno protiv Mađara Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Srbije gostuje u Mađarskoj u okviru kvalifikacija za EP 2009. godine.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića spremni su da ponove dobru igru iz prvog meča u Beogradu, kada je rival savladan više nego ubedljivo - 94:60. Ipak, srpski tim oprezno ulazi u meč u Sombotelju.

"Gostujemo u košarkaškom gradu, iz kojeg je i prvak Mađarske, sa odličnom publikom, spremnom da izvrši pritisak na protivnika. Iskustvo iz Finske uči nas da ne smemo da dozvolimo protivniku da se razigra, a samim tim i sudijama da dođu u priliku da u završnici odlučuju o pobedniku", izjavio je Ivković pred važan duel u Mađarskoj.

Nenad Krstić smatra da je Srbija favorit u ovom duelu, ali takođe tvrdi da ekipa ne sme da se opusti, pogotovo što bi pobeda nad Mađarskom "orlovima" praktično otvorila vrata Eurobakseta 2009.

"Bili smo slobodni u poslednjem kolu i imali smo dovoljno vremena da se osvežimo i pripremimo. Dobro ih poznajemo, dobili smo ih u Areni sa veoma visokom razlikom, ali to ne sme da nas zavarava, jer je ovo potpuno drugačija utakmica. Dvorana će verovatno biti prepuna, što će Mađarima dati dodatni motiv. Za njih je meč podjednako važan kao i nama. Kao što smo rekli, svaku utakmicu idemo da pobedimo, tako će biti i ovaj put. Sa eventualnim trijumfom nad Mađarima došli bismo na korak do plasmana na Evropsko prvenstvo", rekao je centar naše reprezentacije.

U timu Srbije neće biti Duška Savanovića, koji je pred put u Mađarsku na treningu zaradio distorziju skočnog zgloba. Selektor Ivković na raspolaganju će imati 13 igrača.

Duel Srbija - Mađarska igra se od 18 časova, uz direktan TV prenos, dok se u drugom meču grupe A sastaju Finska i Italija.

Do kraja kvalifikacija ostalo je da se odigra još dva kola, a direktan plasman na EP u Poljskoj 2009. godine izboriće pobednici četiri kvalifikacione grupe, kao i tri najbolje drugoplasirane ekipe. Još jedan tim imaće priliku da se plasira na šampionat Starog kontinenta kroz dodatne kvalifikacije.

GRUPA A
Bugarska 6 4 2
Srbija 5 4 1
Italija 6 2 4
Finska 6 2 4
Mađarska 6 2 4

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC