• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: A, sada da naplatimo dug Fincima

"Ne sviđa mi se što smo izgubili treću četvrtinu", kaže selektor posle pobede nad Mađarskom i pozvao navijače da ispune "Arenu" u sredu.

 Ivković: A, sada da naplatimo dug Fincima  Izvor: MONDO

Selektor srpskih košarkaša Dušan Ivković bio je zadovoljan posle nove ubedljive pobede nad Mađarima u kvalifikacijama za Evrobasket 2009, ali mu je zasmetala treća četvrtina koju je njegov tim izgubio sa 14:12.

"To je nešto što mi se nije svidelo, naročito što smo se pre meča dogovorili da dobijemo svaku četvrtinu. Ipak, samo u tom periodu igre promašili smo desetak zicera, a to je 20 poena. Igračima se malo uvukla nesigurnost zbog tih promašaja, ali su kasnije to prevazišli i na pravi način završili meč", rekao je Ivković, posle pobede u Mađarskoj od 89:61.

Kada je reč o pozitivnim stvarima iz meča sa Mađarskom, Ivković je izdvojio odbranu:

"Uspeli smo da održimo ritam koji imamo, da primamo oko 60 poena, a onda pokušamo da postignemo što više".

I njega je iznenadio slab otpor Mađara, koji su na svom terenu pobedili Italiju i Bugarsku.

"Možda smo odigrali lakšu utakmicu nego što smo očekivali, jer su se oni pokazali kao neugodan domaćin. Znali smo to, dobro smo se pripremili i na kraju zasluženo pobedili".

"Orlovima" ostaje da do kraja kvalifikacija odigraju još dva duela: 17. septembra u Areni protiv Finske i tri dana kasnije u Sofiji protiv Bugarske.

Iako su nam Bugari za leđima, sa samo pobedom manje, srpski košarkaši mogli bi da izbore plasman u Poljsku već u sredu (20.30) na poslednjem meču pred Beograđanima ovog leta. Čak i ako rasplet u našoj Grupi A, ali i preostale tri grupe bude takav da ćemo plasman na EP morati da tražimo u poslednjem kolu, Ivković i njegov tim imaju veliki motiv da se revanširaju Fincima za poraz u Helsinkiju, jedini do sada.

"Ostaje nam da se pripremimo za meč sa Finskom, a oni su naši veliki dužnici. Imam veliku želju da im se baš pred beogradskom publikom revanširamo, a ako je moguće i obezbedimo prvi cilj, a to je plasman na Evrobasket. Na taj način bismo se na pravi način zahvalili publici, koja nam je davala veliku podršku svaki put kada bismo bili domaćini", pozvao je Ivković navijače da i četvrti put napune "Arenu" i iskoriste nesvakidašnju priliku da gledaju mečeve reprezentacije besplatno.

Najefikasniji igrač meča bio je šuter Uroš Tripković: 4/5 za dva, 4/5 za tri, za 20 poena.

"Nama je ovo jako važna pobeda, napravili smo još jedan korak ka plasmanu na EP. Možda je sa strane izgledalo da smo lako dobili, jer je bilo 30 razlike u jednom trenutku, ali nije bilo tako na terenu. Dobro je što smo uspeli rano da se odlepimo rezultatski i da izbegnemo neizvesnu završnicu", rekao je bek Partizana.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC