• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EUROBASKET: Srbija u grupi sa Španijom!

Košarkaši Srbije na predstojećem EP igraće u grupi sa Španijom, Slovenijom i velikom Britanijom.

 EUROBASKET: Srbija u grupi sa Španijom!  Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Srbije žrijebana je u C grupu Evropskog prvenstva u Poljskoj, zajedno sa Španijom, Slovenijom i Velikom Britanijom.

U grupi A nadmetaće se Grčka, Hrvatska, Makedonija i Izrael, u grupi B Rusija, Njemačka, Letonija i pobjednik dodatnih kvalifikacija, a u grupi D Litvanija, Turska, Poljska i Bugarska.

Ekipe iz prva dva "šešira" izvlačio je Vlade Divac, dok je poljski veteran Adam Vojčik bio zadužen za druga dva, u kojima je bila i kuglica sa imenom Srbije.

Dodatne kvalifikacije igraće se po dvostrukom bod-sistemu, a osvajači grupa će u dvomeču riješiti pitanje posljednjeg učesnika EP. Grupu A čine Bosna i Hercegovina, Portugal i Belgija, dok su Francuska, Italija i Finska žrijebane u grupu B.

Eurobasket će od 7. do 20. septembra 2009. godine biti organizovan u sedam poljskih gradova.

Mečevi prve faze (7-9. septembra) igraće se u Gdanjsku, Poznanju, Vroclavu i Varšavi, domaćini grupa druge faze (11-16. septembra) biće Bidgošć i Lođ, dok će se utakmice za konačan plasman igrati od 18. do 20. septembra u Katovicama.

U prvoj fazi će 16 timova biti razvrstano u četiri grupe, tri ekipe plasiraće se u dalje takmičenje, posljednjeplasirana će se vratiti kući.

Po tri najbolja tima iz grupa A i B, odnosno C i D, oformiće nove grupe E i F, u kojima će igrati svako sa svakim, a rezultati mečeva prve faze biće uračunati u nove tabele. Po četiri najbolja iz dvije grupe steći će pravo nastupa u četvrtfinalu.

Kako trenutno stoje stvari, reprezentacija Srbije bi za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Turskoj trebalo da zauzme jedno od prvih pet mjesta. Ukoliko se među pet najboljih u Poljskoj nađu aktuelni šampion svijeta Španija i(li) domaćin Turska - koji imaju obezbijeđen nastup na SP - za plasman bi bilo dovoljno šesto i sedmo mjesto.

Postoji mogućnost da FIBA u međuvremenu odluči da proširi Mundobasket sa 16 na 24 učesnika, što bi svakako značilo i lakšu prohodnost do tog takmičenja.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC