• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Najbitnija je naša forma

Selektor Srbije Dušan Ivković smatra da na Ep nema slabih rivala i prije svega misli o formi svojih igrača.

 Ivković: Najbitnija je naša forma  Izvor: MONDO

Selektor Srbije Dušan Ivković dovoljno je iskusan da jedan žrijeb ne može da ga posebno obraduje ni razočara.

"Naša grupa je najujednačenija. Tu je Španija, kao jedan od favorita, veoma kvalitetna Slovenija i ambiciozni Britanci, sa dosta naturalizovanih Amerikanaca i NBA igrača. Lakih utakmica nema, a naš osnovni cilj je da budemo u tri prvoplasirana tima", objavljeno je na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Ivković je i prije izvlačenja grupa tvrdio da na Evropskom prvenstvu neće biti slabih rivala i da bi trebalo da se bavimo prvenstveno sobom, svojom formom i problemima.

"Ako postignemo dobar rezultat u prvoj fazi, moguće je da ćemo, kada se spoje grupe C i D, imati nešto lakši raspored. Sigurno je najbitnije da nastavimo da pratimo formu naših potencijalnih reprezentativaca, održavamo stalni kontakt sa njima i da u septembru u Varšavu dođemo spremni na prvu utakmicu".

"Orlovi" bi se u slučaju plasmana u drugu fazu sastali sa ekipama iz grupe D, koju čine Litvanija, Turska, Poljska i Bugarska. U gornjem dijelu "kostura" nalaze se Rusija, Grčka, Hrvatska, Njemačka, a biće tu i pobjednik dodatnih kvalifikacija, možda Francuska ili Italija.

Predsjednik KSS Dragan Kapičić "ima utisak da je grupa veoma jaka".

"Sastaćemo se sa dva jaka tima, Španijom i Slovenijom, kao i Velikom Britanijom, koja je bila iznenađenje kvaifikacija. Ipak, ovo je šansa da se pokaže kvalitet srpske košarke i da se ozbiljno pripremimo za šampionat".

Vlade Divac i Adam Vojčik bili su glavni akteri žrijeba u Varšavi.

"Mislim da je grupa u kojoj je Srbija najjača, ali to ne mora da bude presudno, jer tim koji ima visoke ambicije na velikom takmičenju mora da pobjeđuje i najjače protivnike. Naš tim je mlad i ovo će biti veliko iskustvo za njih da prije svega sebi, a i svima drugima, u duelima sa jakim reprezentacijama dokažu kvalitet".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC