• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marfin banka: Partizan nije plaćao kamate

Rukovodstvo Marfin banke (nekadašnje Laiki banke) saopštilo je da je račun KK Partizan u blokadi, jer crno-bijeli nisu plaćali kamatu na kredit.

 Marfin banka: Partizan nije plaćao kamate Izvor: MONDO

Grčka Marfin banka blokirala je račun Partizana zbog dugovanja na osnovu kredita koji je uzet 2005. godine u iznosu od 1,9 miliona evra.

U saopštenju se navodi da je banka izašla u susret Košarkaškom klubu Partizan i produžilo sve rokove vraćanja kredita sa rokom dospjeća do 30. juna ove godine, ali da srpski šampion od momenta produženja roka nije izmirivao mjesečnu kamatu, zbog čega je račun blokiran.

Dodaje se da je kamatna stopa iznosila 1,3 odsto na mjesečnom nivou i da se rukovodstvo Partizana obavezalo da će uredno izmirivati mjesečne obaveze po kamatama, uz dogovor da će biti postignut sporazum o restrukturiranju.

"Partizan od momenta produženja roka za navedene kredite nije izmirivao mjesečnu kamatu. Održan je veliki broj sastanaka sa predstavnicima kluba koji nisu urodili plodom. Svi krediti dospjeli su do 30. juna 2008. godine, a u cijelom tom periodu klub nije plaćao ni kamatu ni glavnicu duga", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Marfin banka nekoliko puta ove godine dostavljala prijedloge za restrukturiranje, da Partizan na njih nikada nije odgovorio, ali da je ta banka "otvorena za dogovor sa klubom, shodno principima i ozbiljnog i savjesnog poslovanja".

Trener Partizana Duško Vujošević ranije na konferenciji za novinare rekao da je kamata iznosila oko 17 odsto na mjesečnom nivou, da nije sporno da klub želi da vrati osnovicu banci, ali je ocijenio da je kamata "divlja".

"Svako ko je uzeo nešto, to treba i da vrati, ali mi možemo da se dogovorimo oko neke reklame ili slično. Oni, međutim, ne žele dogovor", objasnio je Vujošević i dodao da je jedino rješenje reprogramiranje.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC