• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Moćni FMP i Hemofarm

FMP Železnik i Hemofarm sigurnim pobedama pred svojim navijačima najavili da će se boriti za plasman u šesnaestinu finala Evrokupa.

 EVROKUP: Moćni FMP i Hemofarm Izvor: MONDO

"Panteri" su u utakmici drugog kola grupe G deklasirali njemačke Artland Dragonse sa 93:65 (21:11, 22:19, 32:18, 18:17), dok je Hemofarm u finišu meča grupe H dozvolio češkom Nimburku da smanji razliku i izgubi sa podnošljivih 82:74 (20:20, 22:14, 22:16, 18:24).

Oba srpska predstavnika imaju skor 1-1. FMP će kroz sedam dana ugostiti slavni Fortitudo iz Bolonje, a Hemofarm će u Podgoricu, gdje ga očekuje dobro poznati rival iz NLB lige.

"Panteri" su u utakmicu ušli pod velikim psihološkim opterećenjem, ali su furioznim početkom najavili da će prekinuti seriju poraza.

U sedmom minutu na semaforu je stajao nevjerovatan rezultat - 18:0! Njemačko-američka ekipa do tog trenutka je šutirala iz igre 0-9, izgubila šest lopti i napravila dve nesportske lične greške!

Artland je od tog trenutka uspostavio ravnotežu, do poluvremena je prišao na 43:30, ali se njihova igra potpuno raspala poslije isključenja beka Vila Blaloka. Amerikanac je dobio blokadu od mladog Dejana Muslija, kada nije dobio faul žestoko je protestovao, a sudije su ga isključile.

FMP je postepeno povećavao vođstvo od 48:32 u 22. minutu (trojka Filipa Čovića), preko 59:36 u 24. do 73:45 u 28. minutu. Maksimalnih "plus 33" bilo je poslije pogotka Nemanje Protića za tri poena - 89:56.

Upravo je Protić bio najefikasniji sa 20 poena, Predrag Samardžiski je uz 16 poena imao i 11 uhvaćenih lopti, dok je Čović stao na 15 poena.

Vrščani su slomili otpor Nimburka lakše nego što se očekivalo, posebno ako se uzme u obzir da ih nikako nije služio šut za tri poena (3-17).

Ključna je bila serija od 17:2 u drugoj četvrtini, kojom je Hemofarm iz zaostatka od četiri poena stigao do dvocifrene prednosti (37:26).

Boban Marjanović je dominirao pod koševima, Stefan Marković bio standardno dobar u obe faze igre, a trener Stevan Karadžić je iznenadio velikom minutažom koju je dao Milošu Borisovu.

Na poluvrijeme se otišlo sa osam poena viška (42:34), razlika je rasla do 69:50 u 32. minutu, poslije koša uz dodatno slobodno bacanje Mačvana, a onda su košarkaši Nimburka iskoristili pad angažovanja domaćih i izborili se za častan poraz.

Marjanović je bio MVP utakmice sa 19 poena i 11 skokova, Marković je postigao 17, Milan Mačvan 11, a Bojan Krstović deset koševa.

U timu Nimburka su se izdvojili američki igrači, Džastin Grej sa 17 i Artur Li sa 16.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC