• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Zvezda lako do pobjede, Pešić zadovoljan

Crveno-bijeli mnogo bolji od Bamberga - 82:65 uz doprinos svih 11 igrača. Sljedećeg utorka, ponovo u Pioniru, protiv poljskog Turova.

 I Zvezda lako do pobjede, Pešić zadovoljan Izvor: MONDO

Crvena zvezda nije igrala Evroligu od 1999, Bamberg se u njoj takmičio prethodne sezone, ali se pred oko 5.000 gledalaca u Pioniru jasno vidjelo da crveno-bijeli trenutno imaju za dve klase bolji tim.

Zvezda je poslije poraza od Šarlroe upisala prvu pobedu u F grupi Evrokupa, savladavši njemačkog predstavnika sa 82:65 (23:15, 25:21, 22:17, 12:12) i narednog utorka će pokušati da se protiv poljskog Turova nametne kao ozbiljan kandidat za drugu fazu takmičenja.

Pošto su bodove prethodno osvojili FMP Železnik i Hemofarm, srpski timovi u Evrokupu imali su ovog utorka maksimalan učinak 3-0, za razliku od prošlonedjeljnih 0-3. Ne kaže se uzalud "dome slatki dome"...

Ne računajući posljednju četvrtinu, kada su i jedni i drugi igrali samo da prođe vrijeme, Zvezda je prikazala angažovanu, povremeno i nadahnutu partiju.

Tragovi neizvjesnosti nestali su u posljednjem minutu druge četvrtine, kada su se gosti ispromašivali, a Stevan Milošević i Marko Marinović serijom od 6:0 povisili na 48:36. Treći period donio je na momente egzibicionu igru (zakucavanje Robertsa poslije dodavanja Marinovića iza leđa), a četvrti pad motivacije i intenziteta na obje strane.

O kolektivnoj igri ekipe Svetislava Pešića govori 20 asistencija i to što su koševe postizali svi osim golobradog Filipa Šepe, koji je bio u timu umjesto povrijeđenog Dragićevića, ali samo kao rezerva.

Lorens Roberts postigao je 13, Elmedin Kikanović i Milan Milošević po 12, a Andre Ovens 11 poena. Marko Marinović nije bio efikasan, ali je podijelio sedam asistencija.

Zvezda je u jednom trenutku imala odličan procenat šuta za tri poena (9-14, 64 odsto), ali je on u rastrzanoj završnici drastično opao.

"Zadovoljan sam dobrom odbranom i što smo imali kontinuitet u igri, to je veoma važna stvar. Na drugoj strani mi je krivo što 35 minuta dobre igre nismo naplatili većom razlikom. Da je bilo 'plus 20' bio bih prezadovoljan. Vidite da je naša grupa čudna, sigurno će biti još nepredviđenih rezultata", rekao je poslije meča Pešić.

Treneru Zvezde bilo je veoma drago što je veliki broj navijača ponovo došao da podrži tim u stvaranju.

"Više volim ovakve navijače nego one koji se vješaju, skidaju goli i tako dalje. Mnogo mi se dopalo kako su nam pružali podršku. Mogu samo da im kažem hvala u ime igrača i cijelog kluba što dolaze da nas bodre".

Kao i prošle sezone, kada ga je Partizan pobijedio čak sa 48 poena razlike, Bamberg je ostao dužan beogradskoj publici.

Dovoljno je reći da je Predrag Šuput na poluvremenu imao 14 poena, u drugom dijelu je dodao samo još dva, ali je ostao daleko najefikasniji pojedinac. Talentovani centar Timo Olbreht dao je deset poena za 15 minuta, a ostali igrači su bili na nivou prosjeka NLB lige.

Gosti su praktično položili oružje već u prvih deset minuta. Zvezda je pri rezultatu 4:9 stegnula odbranu i serijom od 19:2 pokazala ekipi Bamberga da nema šta da traži. Kada je Šuputu ponestalo snage, više nije imao ko da ih održava na pristojnom deficitu...

"Bili smo ravnopravan rival samo osam minuta. Nedostajao nam je drugi plejmejker da bismo bolje odgovorili na Zvezdinu agresivnost. Mislim da nismo mogli više od ovoga", rekao je trener njemačkog tima Kris Fleming.

Sigurnu pobedu crveno-bijelih su pored raspoloženih navijača gledali fudbaleri i rukometaši Zvezde, koji ove sezone nisu bili uspješni na evropskoj sceni, ali su kao specijalni gosti košarkaša mogli da vide "kako se to radi".

Novi porazi Budućnosti i Fortituda

Srpski predstavnici se poslije dva odigrana kola nalaze na diobi drugog i trećeg mjesta.

U Zvezdinoj grupi sa skorom 2-0 vodi Šarlroa, koja je u Poljskoj "pregazila" Turov. Lider grupe u kojoj se takmiči FMP je Pamesa, dok je ispred Hemofarma još jedan ACB ligaš, Bilbao.

REZULTATI DRUGOG KOLA

GRUPA A: Marusi - Roan 88:73, Riga - Zadar 106:94.
GRUPA B: Dinamo Moskva - Lukoil 94:78, Uniks - Barons Riga 76:55.
GRUPA C: Avr - Bešiktaš 61:68, Beneton - Himki ??:??.
GRUPA D: Turk Telekom - Panelinios 70:64, Aris - Bnei Hašaron 84:71.
GRUPA E: Asvel - Azovmaš 85:83, Gran Kanarija - Lijetuvos Ritas.

GRUPA F: Turov - Šarlroa 61:86, Crvena zvezda - Bamberg 82:65.
TABELA: Šarlroa 2-0, Crvena zvezda 1-1, Turov 1-1, Bamberg 0-2.

GRUPA G: FMP Železnik - Artland 93:65, Fortitudo - Pamesa 71:77.
TABELA: Pamesa 2-0, FMP Železnik 1-1, Artland 1-1, Fortitudo 0-2.

GRUPA H: Hemofarm - Nimburk 82:74, Budućnost - Bilbao 65:67.
TABELA: Bilbao 2-0, Hemofarm 1-1, Nimburk 1-1, Budućnost 0-2.

(MONDO, foto: Beta, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC