• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pejsersi zaustavili Lejkerse, Detroit Spurse

Košarkaši Indijane prekinuli su pobjednički niz Lejkersa u noći između utorka i srijede.

 Pejsersi zaustavili Lejkerse, Detroit Spurse Izvor: MONDO

Pejsersi su na svom terenu slavili rezultatom 118:117 i poslije sedam uzastopnih pobjeda, nanijeli "jezerašima" tek drugi poraz u ovogodišnjem šampionatu, poslije ukupno 14 trijumfa.

Domaći tim je u posljednjoj četvrtini uspio da nadoknadi 15 poena zaostatka, a ključni poen u posljednjim sekundama meča zabilježio je Troj Marfi i svom timu obezbijedio sedmu pobjedu ove sezone.

Lejkerse, koji su sa skorom 14-2 ostali najbolji tim u ligi, predvodili su Kobi Brajant sa 28 poena i sedam skokova i Pau Gasol, koji je upisao 20 pogodaka, uz devet uhvaćenih lopti. Vladimir radmanović imao je zapaženu ulogu na gostovanju u Indijanapolisu, pošto je za nešto više od 23 minuta na terenu ubacio 10 poena, zabilježio pet skokova i jednu asistenciju.

Najefikasniji u redovima Pejsersa bio je Deni Grejndžer sa 32 poena, Četiri skoka i pet asistencija, dok je Ti Džej Ford dodao 21 poen, osam asistencija, po tri skoka i ukradene lopte. Heroj meča, Troj Marfi ostvario je "dabl dabl" učinak od 16 poena i 17 skokova, uz tri asistencije i dve ukradene lopte.

Detroit je na gostovanju u San Antoniju srušio domaće Spurse (89:77) ponajviše zahvaljujući nadahnutim partijama Alena Ajversona i Rašida Valasa, koji su nanizali po 19 poena. Odličan učinak imao je i Tajšon Prins, koji je duel okončao sa 15 pogodaka i 12 uhvaćenih lopti, uz pet asistencija.

Kod domaćina Manu Đinobili je vraćen u startnu petorku poslije pauze zbog povrede, ali ni njegov dobar učinak (13 poena), uz raspoloženog Tonija Parkera (18 poena, pet aistencija), kao i gotovo perfektna igra Tima Dankana, koji je upisao 23 poena i 13 skokova, nisu pomogle Spursima da izbjegnu ukupno šesti poraz ove sezone.

Košarkaši Vašingtona pobijedili su Nju Džersi rezultatom 108:88 i tako ostvarili prvu pobjedu na gostovanjima ove sezone, ali i prvi trijumf protiv ekipa iz Istočne konferencije nakon 11 uzastopnih poraza.

Odluka o pobjedniku meča pala je u trećoj četvrtini, nakon što su je Vizardsi riješili u svoju korist rezultatom 32:15.

Najefikasniji u dresu Vašingtona bili su Keron Batler sa 22 poena i 10 skokova, koliko je postigao i Antoan Džejmison ali uz jedan skok, dok je Dešon Stivenson dodao 21.

U ekipi Nju Džersija, koji sada ima skor od devet pobjeda i osam poraza, najbolji su bili Devin Haris sa 18 i Vins Karter sa 16 poena.

REZULTATI

Indijana - LA Lejkers 118:117
Vašington - Nju Džersi 108:88
Portland - Njujork 104:97
Filadelfija - Čikago 103:95
Dalas - LA Klipers 100:98
Detroit - San Antonio 89:77
Denver - Toronto 132:93
Juta - Sakramento 99:94

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC