• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Nit teže, nit važnije!

Košarkaši Partizana ostvarili važnu pobjedu protiv Efes Pilsena 83:77.

 EL: Nit teže, nit važnije!  Izvor: MONDO

Neće proći mnogo vremena do kada će ostati upamćen samo rezultat, a on kaže: Partizan je za korak bliži plasmanu u Top 16 fazu Evrolige.

Sve ostalo nije bitno!

Uprkos nevjerovatnom broju grešaka u finišu meča sa Efes Pilsenom, crno-bijeli košarkaši uspjeli su da zabilježe pobjedu u 6. kolu Grupe D, koja vrijedi “duplo” – 83:77 (21:14, 19:22, 21:15, 22:26).

Duplo, jer je srpski šampion poražen rezultatom 61:60 u prvom kolu u Istanbulu, što znači da će Efes biti lošije plasiran tim ukoliko i jedni i drugi budu imali isti skor na kraju prve faze. Poslije duela u srijedu uveče, pred 6.912 navijača u Pioniru, Partizan trku nastavlja sa 3-3, dok su Turci ostali iza, sa pobjedom manje.

Šest i po minuta prije kraja meča, Partizan je trojkom Milenka Tepića došao do maksimalnih 14 poena razlike – 69:55. Četiri i po minuta prije posljednje sirene, sa pet uzastopnih poena Aleksandra Rašića, domaćin je došao do 74:61.

Ipak, nekako su momci Duška Vujoševića uspjeli da odigraju dramatičnu penal završnicu…

“Košarka je takva igra da ne možeš da se obezbijediš nikakvom razlikom, ako prestaneš da igraš pemetno i dobro”, rekao je trener srpskog šampiona odmah poslije meča, u kojem je njegov tim spašavao živu glavu u posljednjem minutu…

Od pomenutog vođstva poslije trojke Rašića (74:61), crno-bijeli su zabilježili sedam izgubljenih lopti (!?), a da najčešće nisu ni prešli na protivničku četvrtinu. Uroš Tripković tri puta, Rašić, Tepić, Jan Veseli… tek, minut i 20 sekundi prije kraja na semaforu je pisalo 75:70!

Svi u Pioniru odahnuli su nakon što je Stefon Lazmi pogodio dva slobodna bacanja za 77:70, a treća evroligaška pobjeda počela je da se slavi nekoliko sekundi kasnije, kada je Novica Veličković ukrao loptu Milošu Vujaniću, natjerao bivšeg pleja Partizana na napravi nesportsku ličnu grešku, “istjerao” ga napolje sa 5. ličnom, a sve začinio sa dva pogođena penala.

Bilo je 79:70, Partizan je imao posjed lopte i do kraja je ostalo manje od minute.

Ni to nije bilo dovoljno za miran finiš!

Pri rezultatu 79:72, Tripković je izgubio loptu u driblingu na svojoj polovinu, Guler je pogodio koš, uz faul (79:75) i na 16 sekundi prije kraja nastala je prava panika na parketu.

Trebalo je da se izvede lopta ispod koša i ona je umalo završila u rukama Čarlsa Smita. Amerikanac je, ipak, uspio samo da okrzne loptu, ne i da je osvoji, Rašić je potom nekako iznudio nova dva slobodna bacanja i to je bio početak penal završnice, u kojoj su na sreću svih Partizanovaca Rašić i Tepić bili sigurni.

Na kraju, 83:77 pred put u Madrid 11. decembra.

Ovaj, 3. decembar, bio bi još veseliji da ostala dva rezultata u Grupi D nisu bila iznenađujuća. Panionios je pobijedio Real Madrid, a Armani Džins nanio prvi poraz ruskom CSKA ove godine u Evropi. I Grci, i Italijani bore se za plasman u Top 16.

Partizan je meč završio sa 17 izgubljenih lopti i osam promašenih slobodnih bacanja. Nije mnogo ekipa sposobno da sa takvim statističkim podacima dobije meč, a ponovo se ispostavilo da crno-bijeli ove sezone u Evroligi ne gube kada ubace više od 67 poena na meču.

Do 83. poena na najjače je gurao Rašić sa 18, uz šut za tri poena 3/4. Tepić i Lazme postigli su po 11, Veličković deset, uz devet skokova…

Upravo je taj segment igre bio jedini u kojem je Partizan bio dominantan u odnosu na grupu skupih internacionalaca ispod brenda Efes. Crno-bijeli su nadskočili rivala 29:23, a imali su i više direktnih dodavanja za koš – 16:10.

U timu Ergina Atamana, koji će teško “preživjeti” poraz u Pioniru kod uprave kluba, najefikasniji je bio Karem Gonlum sa 14 poena i 11 skokova. Preston Šampert je ubacio 13, Čarls Smit 12, dok bivši Partizanovci Miloš Vujanić (8) i Predrag Drobnjak (2) nisu bili surovi prema klubu za koji su nastupali.

Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri Vujoševićevog tima, koji je imao prednost od 10:3 i 28:20.

Razlika je do odlaska na odmor pala na samo četiri poena, kada je uz zvuk sirene, Smit pogodio trojku preko ruke Slavka Vraneša (40:36).

Na kraju, crno-bijeli su izjednačili na 5:5 u kratkoj istoriji duela sa Efes Pilsenom, koja je počela 1996. u Pioniru.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC