• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Tražićemo pobjede i u gostima

Kada je pobijedio Panionios, morao je i Partizan.

 Vujošević: Tražićemo pobjede i u gostima Izvor: MONDO

Crno-bijeli su greškama u posljednjih pet minuta dozvolili protivniku da ublaži poraz, ali prethodnih 35 minuta bili su toliko solidni, da ni gomila gluposti u završnici nije mogla da pobjedu nad Efesom (83:77) dovede pod upitnik.

"Odigrali smo dobro u odbrani, zaustavili kompletnu njihovu spoljnu liniju, osim kada nam je Smit dao trojku na kraju poluvremena i smanjio na četiri razlike. Potrošena energija u fazi odbrane uticala je da nam u napadu ponekada nestane fantazije. Trebalo je da pobijedimo ubjedljivije, ali ljudi smo, griješimo. I ja sam u završnici propustio pravi trenutak da pozovem jedan tajm-aut", izjavio je trener crno-bijelih Duško Vujošević.

On je pohvalio igrače što "nisu pali pod psihološkim pritiskom" i što su pobjedom ostali u trci za plasman u Top 16.

Situacija u grupi je posle poraza CSKA i Reala takva da će pobjeda nad Efesom brzo biti arhivirana. Osim Moskovljana, niko više nije siguran, pa čak ni madridski "kraljevi", kojima srpski prvak ide u goste narednog četvrtka.

"Svaka naredna utakmica nam je najvažnija i sa takvim pristupom ćemo tražiti pobjede u gostima. Po imenima timova kojima idemo, sada se čini da će to biti veoma teško ostvarivo. Ali nije nemoguće...", konstatovao je Vujošević.

Iskusnog trenera raduje što se u odnosu na start takmičenja proširio spisak igrača na koje može da se osloni.

"Mislim da smo dosta napredovali kroz ovih šest utakmica u Evroligi. Jan Veseli je '90. godište, ima on i meku ruku, ali pritisak čini da sada promašuje. Osim pobjede, koja je najznačajnija, važno je iskustvo koje igrači dobijaju. U tom smislu je svaka napravljena greška korisna. Drugi put se neće ponoviti".

Strateg Efesa Ergin Ataman našao se u "nebranom grožđu". Skupocjena ekipa, kojoj je poslednjih nedelja pridodao Predraga Drobnjaka i Amerikanca Hemondsa ima skor 2-4 i negativan koš-količnik u susretima sa Partizanom.

"Izgubili smo vrlo važnu utakmicu, punu tenzije. Početkom treće četvrtine smo dozvolili Partizanu da napravi seriju - za pet minuta smo dali samo dva poena i ujedno pali u odbrani. U tom periodu smo izgubili sve, pala nam je cijela strategija. Pokušali smo da se u završnici vratimo presingom, ali Partizan je zasluženo pobijedio".

(I. B. - MONDO, Foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC