• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Četiri pobjede malo za Top 16?

Košarkašima Partizana će put do "evropskog proljeća" biti maksimalno težak, teži nego što je iko mogao da pretpostavi u srijedu poslije podne.

 EL: Četiri pobjede malo za Top 16? Izvor: MONDO

Kiksevi favorita u srijedu, učinili su da se pet timova nađe u gotovo ravnopravnoj borbi za tri mjesta koja vode dalje.

Na tabeli D grupe vodi CSKA sa skorom 5-1, prate ga Real, Partizan i Panionios (po 3-3), ali Efes i Armani Džins (2-4) takođe mogu u Top 16.

"Čuli smo za iznenađujuće rezultate u ovom kolu. Očigledno je da ćemo morati još mnogo puta da pokažemo kvalitet i da odigramo maksimalno angažovano do kraja. Svi su mislili da će Efes biti među prve tri ekipe u grupi, ali i oni još imaju šanse da se izvuku. Mislim da smo sposobni da igramo sa svima, vidjećemo šta će biti", rekao je Novica Veličković, ključni igrač crno-bijelih u seriji od 11:0, kojom su gosti slomljeni između 21. i 24. minuta.

Igra u većem dijelu okršaja sa Efesom može da ohrabri.

"Skoro sve vrijeme smo bili bolji tim. Prvi put od početka takmičenja smo svih 40 minuta kontrolisali rezultat", dodao je Veličković.

Aleksandar Rašić je sa 18 poena bio uvjerljivo najefikasniji pojedinac utakmice. Možda nijedan igrač Partizana od početka Evrolige nije doživio takav rast forme.

"Zadatak nam je da igramo što jaču odbranu i da iz toga gradimo samopouzdanje. Bili smo na putu da komotno pobijedimo, ali se nismo snašli na njihov zonski presing i mislim da se po nervozi u tim trenucima vidjelo koliko nam je pobjeda značila. Sada je najbitnije pobijediti Grke kod kuće, međutim, svaki meč ćemo igrati punom snagom i nadati se pobjedi".

Miloš Vujanić, heroj Grobara početkom ove decenije, od odlaska iz crno-bijelog tabora se redovno vraća u Pionir. U koji god klub da ode, izvuče Partizan.

Ovog puta je bio krajnje razočaran igrom svog tima.

"Do poluvremena smo se još i držali, ali poslije toga je sve bilo katastrofa. Partizan je odigrao agresivno, na granici faula i ostvario za njega veoma značajnu pobjedu. Nama ostaje da pobijedimo Armani u Istanbulu i Panionios u Grčkoj da bismo imali čemu da se nadamo. Ovako kako sada igramo, biće mnogo teško", iskren je srpski reprezentativac.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC