• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Srpski "samit" uz dva izostanka

Sastanak koji je trebalo da označi početak zajedničkog djelovanja srpskih klubova u odnosu na NLB ligu održan u "krnjem" sastavu.

 NLB: Srpski "samit" uz dva izostanka Izvor: MONDO

Inicijativa da se predstavnici srpskih klubova, učesnika Jadranske lige, okupe na sastanku i započnu rad na formiranju zajedničke strategije prema regionalnom takmičenju, na početku nije dala najbolje rezultate.

Sastanku koji je u četvrtak održan u beogradskom hotelu "Zira" prisustvovali su direktor FMP Železnika Ratko Radovanović, direktor Vojvodine Igor Kovačević i generalni menadžer Crvene zvezde Milan Opačić, dok su "opravdano izostali" direktori Partizana i Hemofarma, Dragan Todorić i Marko Ivanović.

U saopštenju trojice učesnika sastanka navodi se da su glavne teme razgovora bili "poboljšanje organizacije NLB lige i takmičenja, kao i buduća saradnja i zajednički nastup naših klubova u NLB ligi".

"Smatramo da su ovakvi sastanci neophodni kako bismo kao država sa najviše predstavnika u regionalnom takmičenju unaprijedili rukovođenje ligom i poboljšali komunikaciju klubova".

Kao motiv za bolje povezivanje srpskih klubova i zajednički nastup u tijelima koja vode NLB ligu, apostrofirano je to što nova sjednica skupštine kompanije 'Sidro' nije održana ni tri mjeseca poslije prethodne.

Na septembarskoj sjednici "Sidra" nije usvojen finansijski izvještaj, niti je zakazana nova sjednica, iako je dogovor bio da se to uradi već poslije desetak dana.

Ovaj sastanak teško se može posmatrati van konteksta optužbi za pristrasno suđenje, koje su iz Železnika odapete ka Ljubljani nakon gostovanja Heliosu sredinom novembra.

Na kraju saopštenja istaknuto je da bi "ovaj sastanak trebalo da predstavlja najavu novog, na kome će učestvovati najviši predstavnici klubova".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC