• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petar Božić: Imamo šta da popravimo

"Pad u završnici je nešto na čemu moramo da radimo, naročito u Evroligi, gdje su protivnici spremni da iskoriste svaki 'prazan' minut".

 Petar Božić: Imamo šta da popravimo Izvor: MONDO

Obično "stabilizator" sa klupe, Petar Božić se u meču sa Efesom našao u ulozi "startera".

Pokazalo se da je to bila dobra odluka trenera Duška Vujoševića, jer je Partizan sa Božićem stekao solidnu prednost u prvim minutima, a Aleksandar Rašić od neočekivane rezerve postao najbolji strijelac utakmice šestog kola Evrolige.

Kao kapiten tima, Božić je poslije utakmice odgovorio na pitanje - da li poslije pobjede nad grupom pojedinaca ekstra kvaliteta treba tražiti "dlaku u jajetu" i baviti se izgubljenim loptama (sedam za samo pet minuta), koje su u finišu mogle da ugroze praktično siguran trijumf?

"Mislim da smo poslednjih nekoliko utakmica odigrali manje-više konstantno. Ljetos smo se kasno skupili, međusobno i sa trenerom, tako da nam je trebalo vremena da dostignemo pravu takmičarsku formu. Jasno je da ipak možemo bolje. Pad u završnici je nešto na čemu moramo da radimo, naročito ako nam se dogodi u Evroligi, gdje su protivnici spremni da iskoriste svaki 'prazan' minut".

Kakvi su bili raspoloženje i motivacija uoči duela sa Efesom, s obzirom na to da ste sedam dana ranije propustili veliku šansu da pobijedite CSKA?

"Bili smo svjesni da nema kredita i života na slavi od minimalnog poraza koji nam je nanio prvak Evrope. Imamo trenera koji nas uči da su svaki napad i odbrana bitka za sebe. Mi se trudimo da to ispoštujemo i zato mi je drago što se protiv Efesa nije osjetila ispuštena pobjeda nad CSKA".

Partizan četiri kola prije kraja prve faze ima skor 3-3. Ipak, na programu su još tri gostovanja (Madrid, Milano, Moskva), a kako se razvija situacija u grupi, čini se da će za mjesto u Top 16 biti potrebno i nešto više od "plus pet" protiv Panioniosa u hali Pionir?

"Ako sumiramo prvi dio takmičenja, zaključak je da smo obe utakmice u gostima izgubili u egal završnicama. Mislim da smo od Efesa u Istanbulu i Panioniosa u Atini dosta napredovali i zato će preostala gostovanja biti poseban izazov za nas", istakao je Božić.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC