• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Njemački kauboj pucao u Koloradu

Dirk Novicki "uništio" Sanse sa 39 poena.

 NBA: Njemački kauboj pucao u Koloradu  Izvor: MONDO

U NBA noći, prikazane su dvije epizode "vestern" filmova. U Teksasu je Dalas oprašio Finiks, dok je sjevernije u Koloradu i prijestonici Denveru, slavio još jedan teksaški tim, San Antonio.

Sansi, ponos Arizone, doživjeli su ubjedljiv poraz u Dalasu – 112:97. Za četvrti uzastopni neuspjeh Finiksa najzaslužniji je bio probuđeni Dirk Novicki, koji je pogađao iz svih pozicija i poslije tri četvrtine već bio na 37 postignutih poena.

Na kraju je ušao, opalio još jednom, pogodio i osmu pobjedu Meveriksa u poslednjih devet mečeva završio sa 39 poena.

Od prvog koša plavokosog Nijemca za 2:0, Dalas nijednog trenutka nije bio tim koji je gubio.

Finiksu nije pomoglo ni to što su se u tim, poslije dva meča pauze, vratili Stiv Neš i Šakil O`Nil. Neš je postigao 20 poena, imao i deset asistencija, ali niko od njegovih saigrača nije imao riješenja u odbrani za Novickog.

Smijenjivali su se O`Nil, Studemajer, Hil, Barns, ali...

"Od kad su trejdovali Šona Meriona, ne mogu ništa da urade protiv Dirka. Nema ko da ga čuva", rekao je plej Dalasa Džejson Teri.

Odbrana je očigledno segment igre na koju u Arizoni ne obraćaju previše pažnje, a protivnici u posljednje vrijeme to obilato koriste. Novicki im je ubacio 39, Dvejn Vejd iz Majamija 43, a Devin Heris iz Nju Džersija 47...

San Antonio je u Koloradu nanio najteži poraz Denveru u sezoni i u punoj mjeri se revanširao ekipi Džordža Karla za poraz 18. novembra u svojoj dvorani (81:91). Ovog puta bilo je 108:91 za Sparse, koji su tek drugi put u sezoni imali Tonija Parkera (22, 8 as), Tima Dankana (21) i Manuela Đinobilija (21) u startnoj postavi.

I to je bilo sasvim dovoljno...

San Antonio je maraton počeo sa dvije pobjede i pet poraza. Od tada, ekipa Grega Popoviča pobijedila je na osam od 11 mečeva i pokazala da nije prevaziđena u oštroj konkurenciji na Zapadu.

S druge strane, Denver je napravio pravi potez kada je za Alana Ajversona uzeo Čounsija Bilapsa i Antonija Mekdajsa. Od tada, Nagetsi su zabilježili 12 pobjeda na 15 mečeva, ali protiv San Antonija nije funkcionisalo ništa.

Trener Karl opominje ekipu da su bijes, nezadovoljstvo, prkos ono što u NBA tera timove da pobjeđuju. I sam je priznao da njegov tim, u posljednje vrijeme, djeluje previše srećno. Možda im je "minus 17" poslije "demoliranja" Toronta 48 sat ranije (132:93) i bilo potrebno...
NBA REZULTATI:

(10-8) Dalas – (11-9) Finiks 112:97
/Novicki 39 – Studemajer 28/

(13-7) Denver – (10-8) San Antonio 91:108
/Entoni 16 – Parker 22, 8 as/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC