• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: "Vječiti" i Bosna protiv Hrvata

Crveno-bijeli dočekuju Zadar, crno-bijeli gostuju u Splitu, a Bosna putuje u Zagreb na noge Ciboni u 11. kolu NLB lige.

 NLB: "Vječiti" i Bosna protiv Hrvata Izvor: MONDO

Crvena zvezda dočekuje Zadar u subotnjem derbiju 11. kola NLB lige.

Biće to direktan okršaj pretendenata na mjesta koja vode na završni turnir.

"Duel sa Zadranima je veoma važan, jer su oni među glavnim favoritima za plasman na završni turnir. Priča se i da će Zadar biti organizator tog turnira. Zbog toga ova utakmica može da utiče i na konačan plasman, jer nema plej-ofa", rekao je trener Crvene zvezde, Svetislav Pešić.

Posebnu pažnju će crveno-bijeli obratiti na napadačke sposobnosti Zadrana.

"Igramo protiv statistički najbolje napadačke ekipe u Jadranskoj ligi. Zato moramo da odigramo snažnu odbranu i zaustavimo njihov skok u napadu. Zadar ima prepoznatljivu igru, ali se nadam da ćemo mi nametnuti svoj stil".

Pešić je dodao da još ne zna da li će kapiten Tadija Dragićević moći da igra, dok je za Borisa Bakića najavio da će se naći u timu.

"Tadija je sinoć počeo da trenira, ali ćemo vidjeti da li može da igra. Bakić će biti u timu, ali pošto je njegova povreda desnog lakta bila veoma bolna, ne znam koliko će moći da igra".

Pešić je pozdravio sastanak predstavnika tri srpska kluba, Zvezde, Hemofarma i Vojvodine, koji su razgovarali o razvoju Jadranske lige i zajedničkom nastupu ovdašnjih timova.

"Dobro je da su klubovi našli vremena za sastanak. Važno je da se zna da je Jadranska liga fantastična, jer ima tako puno talenata i entuzijazma, iako je finansijska situacija svuda teška i u dosta klubova kasne plate".

Trener Crvene zvezde ponovio je da ni u njegovom klubu finansijska situacija nije sjajna, ali da igrači i on pokazuju dosta entuzijazma i, zasad, uživaju u igri.

"Kada uđete u Pionir na našu utakmicu, tamo sve svijetli, kao u NBA ligi. Imamo mnogo sponzora, po hali 'lete' Dodževi, a 'love' nigdje. Publika to ne zna, pa misle da imamo mnogo novca. Ipak, igrači i ja uživamo, a vidjećemo koliko će to da traje", zaključio je Pešić.

Partizan gostuje na Gripama. Iako mu pripada uloga favorita, naročito poslije evroligaškog trijumfa nad Efesom, crno-bijeli tvrde da su svjesni težine zadatka.

"Moramo da nastavimo sa pobjedničkim nizom u NLB ligi ako želimo da završimo među prva četiri kluba. Tako nešto možemo da postignemo samo ako budemo pobjeđivali u utakmicama kao što je gostovanje Splitu. Samo nam je to u glavama, o Evroligi ćemo razmišljati kada za to bude vrijeme", rekao je Čedomir Vitkovac, momak koji se poslije distorzije skočnog zgloba vratio u tim za meč sa Efesom.

"Splićani imaju dva odlična i veoma iskusna Amerikanca, Šenona i Granta. Jeste nam donekla olakšavajuća okolnost što će Štemberger propustiti meč, ali moramo da budemo oprezni. Mada, ako budemo igrali u odbrani angažovano kako umijemo, vjerujem da će se sve dobro završiti. Najbitnije je da sve vreme igramo u visokom ritmu".

Košarkaši Partizana biće i na još jednom teškog psihološkom testu s obzirom na to da će morati da zaborave na predstojeće gostovanje u Madridu i da se usredsrede na Splićane.

Bosna poslije serije od tri pobjede putuje na noge favorizovanoj Ciboni, koja je istina umorna od gostovanja u Tel Avivu, gdje je u Evroligi poražena od Makabija.

PAROVI 11. KOLA NLB LIGE:

U subotu:

Budućnost - Krka (19.00)
FMP Železnik - Zagreb (18.00)
Crvena zvezda - Zadar (19.00)
Olimpija - Hemofarm (20.00)
Vojvodina - Helios (20.15)
Split - Partizan (16.00)

U nedelju:

Cibona - Bosna (18.00)

TABELA: Partizan 9-1, Hemofarm 8-2, Crvena zvezda 8-2, Zadar 7-3, Cibona 7-3, Budućnost 7-3, Bosna 5-5, Split 5-5, Olimpija 4-6, Krka 3-7, Helios 2-8, FMP 2-8, Vojvodina 1-9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC