• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan prošetao rivom

Crno-bijeli sredinom prve četvrtine prešli u vođstvo koje nisu ispustili: Split - Partizan 60:70 u 11. kolu regionalne lige. Moglo i ubjedljivije.

 NLB: Partizan prošetao rivom Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana ostaće lideri NLB lige, sa samo jednim porazom iz 11 odigranih utakmica.

Aktuelni šampion Srbije i Jadrana nastavio je seriju pobjeda na gostovanjima u Splitu, rutinski savladavši "žute" u subotu poslije podne - 70:60 (13:10, 22:21, 23:17, 12:12).

Crno-bijeli su sredinom prve četvrtine poveli sa 8:4 i više nisu dopustili da domaćin dođe do rezultatskog egala. Partizan je u 14. minutu imao devet poena viška (21:12), ali su Splićani ušli u seriju pogodaka van linije 6,25 metara i na poluvrijeme otišli sa nadom u preokret - 35:31.

Ipak, kvalitet evroligaša bio je preveliki za tim Slobodana Subotića, koji osim borbenosti i raspoloženja da šutne za trojku kada god je to moguće, nije pokazao puno. Crno-bijeli su "prelomili" utakmicu krajem treće četvrtine, kada su brzom tranzicijom iz odbrane u napad došli do lakih poena i nedostižnih 58:45.

Maestralno je u toj fazi odigrao Novica Veličković, sa 13 poena i najefikasniji kod crno-bijelih. Milenko Tepić, Aleksandar Rašić i Jan Veseli (konačno ubacio trojku) postigli su po 11, s tim da je Tepić imao i deset skokova.

Kod Splićana se istakao šuter Marko Batina, koji je uz 14 koševa nanizao čak šest ukradenih lopti. Upravo su izgubljene lopte - ukupno 16, od toga sedam u prvoj četvrtini - bile jedino na čemu bi se moglo zamjeriti igračima Partizana.

Odbrana je ponovo bila na visokom nivou, tako da su Splićani iz igre ubacili samo 29 odsto šuteva. Crno-bijeli su uz šut od 49 odsto imali i 15 skokova više.

U nezanimljivoj završnici debitovao je talentovani centar Nemanja Bešović, koji se našao u timu umjesto lakše povrijeđenog Žarka Rakočevića. Kapiten Petar Božić proslavio je 30. rođendan odigravši šest minuta, uz jedan pogodak sa linije slobodnih bacanja!

Partizan narednog vikenda dočekuje Cibonu, a 20. i 23. decembra predstoje mu gostovanja Bosni i Krki, kojima će staviti tačku na učešće u NLB ligi 2008. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC