• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zadar "spržen" u Pioniru

Zvezda za pet minuta stigla od 70:75 od 87:75 i rutinski privela kraju derbi 11. kola NLB lige. Na tribinama 6.000 ljudi, loše suđenje.

 NLB: Zadar "spržen" u Pioniru Izvor: MONDO

Crvena zvezda je ostvarila devetu pobjedu u NLB ligi, pošto je serijom od 17:0 između 33. i 38. minuta slomila otpor tradicionalno opasne ekipe Zadra - 89:79, po četvrtinama 18:21, 26:29, 20:19 i odlučujućih 25:10.

Crveno-bijelima, uprkos sjajnoj atmosferi, dugo nije polazilo za rukom da se izbore sa šuterski raspoloženim protivnikom, ali i sudijskom trojkom, koja je sumnjivim, ili očigledno pogrešnim odlukama u korist gostiju izazvala gnjev oko 6.000 gledalaca.

Fotogaleriju pogledajte ovdje...

Ipak, Zadrani su poslije vođstva od 70:75 ušli u seriju promašaja, dok su na drugoj strani Marinović, Roberts, Štimac i Bakić nemilice punili njihov koš.

Serija je zaključena poenima Ovensa za 87:75 i bilo je jasno da ekipa Aleksandra Petrovića u poslednja dva i po minuta neće imati snage da ugrozi trijumf upornosti momaka u (prugastim) crveno-bijelim dresovima.

Najefikasniji je sa 19 poena bio Marko Marinović, dok je jedan manje ubacio Elmedin Kikanović. Lorens Roberts dao je 11, a Vladimir Štimac deset poena. Njih dvojica zajedno su uhvatili 12 lopti, nekoliko veoma bitnih u reketu protivnika.

Zadrani su živjeli i na kraju "poginuli" od sopstvenog šuta za tri poena. U prvom poluvremenu su šutirali 5-10 (Zvezda 0-8), ali su meč završili sa 11 ubačenih od čak 33 pokušaja.

Hrvoje Perić postigao je 19, Marlon Garnet 14, a iskusni Todor Gečevski 11 poena.

Zvezda je u prvih 20 minuta imala samo minimalno vođstvo, a gosti 15:21 u devetom minutu, poslije tri trojke Garneta, ili 31:39 u 17. minutu, nakon serije od 8:0. Crveno-bijeli su u finišu prišli na "minus dva", ali su u poslednje dvije sekunde primili dva koša i otišli na odmor sa rezultatom 44:50.

Sredinom treće četvrtine publika je potpuno "poludjela" poslije dva nepravilno dosuđena auta za Zadar i od tog trenutka je krenuo prvi Zvezdin nalet. Marinović je konačno ubacio dvije trojke, Andre Ovens jednu i u 27. minutu bilo je 60:58.

Zadar se nije predao. Uzvratili su koševima iz daljine Gečevski, zatim Perić u poslednjem sekundu treće četvrtine i Rok Stipčević na startu četvrte. Na semaforu je stajalo 64:72 i činilo se da je Zvezda ispucala sve svoje adute, ali nije bilo tako.

Marinović je poveo seriju košem uz dodatno slobodno bacanje, Roberts donio vođstvo trojkom i publika je u narednih nekoliko minuta mogla da vidi zasluženi "šou-tajm" Pešićevih izabranika.

Zvezdina košarkaška jesen za sada se odvija po gotovo idealnom scenariju, a u utorak stiže Turov u trećem kolu Evrokupa...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC