• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapičić: FIBA neće primiti Kosovo

Predsjednik KSS Dragan Kapičić tvrdi da su mu čelnici FIBA dali garancije da Kosovo neće biti primljeno u Svjetsku košarkašku federaciju.

 Kapičić: FIBA neće primiti Kosovo Izvor: MONDO

Košarkaški savez Srbije nije poslao nikoga u Ženevu, na sastanak borda FIBA, na kojem će se razmatrati, između ostalog, i o prijemu Kosova u Svjetsku košarkašku federaciju.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić smatra da ni ovoga puta sportski radnici sa Kosova neće uspjeti u svojoj nameri.

"Ovakva njihova inicijativa je postala već uobičajena. Ipak, ako imamo u vidu pravila FIBA, nije realno da Kosovo postane član ove organizacije. Već dva puta su odbijeni, a nije im dozvoljeno da učestvuju ni na jednom revijalnom turniru u prošlosti. Nedavno sam se sastao sa potpredsjednikom FIBA Jorgosom Vasilopulosom koji mi je lično dao garancije da južna pokrajina nema nikakve argumente da postane članica Svjetske košarkaške federacije. Poznato je da je za članstvo u FIBA potrebno da država ima mjesto u Ujedinjenim nacijama, a u međuvremenu se po pitanju Kosova ništa nije promijenilo. Zato i ne očekujem da sada budu primljeni", izjavio je za "Glas javnosti" Kapičić.

Delegacija sa Kosova je 25. novembra aplicirala za prijem u FIBA, a njihov optimizam utemeljen je na sve boljim odnosima sa zvaničnicima svjetske organizacije.

Visoki funkcioneri Ljubomir Kotleba i Kosta Ilijev bili su krajem novembra u južnoj srpskoj pokrajini, prisustvovali su utakmici Trepča-Peja, a ugostio ih je i ministar sporta u Vladi Kosova Valton Bećiri.

"Kosovo po ko zna koji put pokušava da postane član FIBA, ali mislim da Svjetskoj košarkaškoj federaciji nije u interesu da ih prime, jer bi došli sa nama u sukob, a mi ipak nešto značimo u ovom sportu, za razliku od Kosova. Čisto sumnjam da iza njih neko stoji i da želi po svaku cijenu da ih ubaci u FIBA. Mislim da je naš uticaj mnogo veći nego njihov, prije svega Bora Stanković je počaasni predsjednik košarkaške organizacije i poznato je koliko su naši ljudi doprinijeli unapređenju košarke. Interes FIBA je da na ovim prostorima popularizuje košarku, ali postoje pravila koja moraju da se poštuju. Ovo je prvo političko pitanje, pa sve ostalo", istakao je predsjednik KSS.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC