• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Domaći" i "stranci" povodom 60 godina KSS

Dvorana “Pionir” će 24. decembra biti domaćin revijalne utakmice srpskih košarkaša koji igraju u zemlji i onih iz inostranstva.

 "Domaći" i "stranci" povodom 60 godina KSS Izvor: MONDO

Košarkaški savez Srbije (KSS) obilježiće će 60 godina postojanja nizom akcija, a centralno mjesto pripašće humanitarnoj utakmici između srpskih košarkaša koji nastupaju u zemlji i onih iz inostranstva.

Utakmica će biti odigrana igrati 24. decembra u dvorani "Pionir", a sav prihod biće uplaćen u Fond za osobe sa posebnim potrebama i djecu.

"Pozive smo slali uglavnom igračima koji nastupaju u najjačim evropskim ligama - španskoj, grčkoj, turskoj i ruskoj, a takvih košarkaša iz Srbije ima čak 23", rekao je selektor srpske reprezentacije Dušan Ivković na konferenciji za novinare.

Timove, međutim, neće predvoditi Ivković. Košarkaše iz srpskih klubova predvodiće treneri Partizana i Hemofarma, Duško Vujošević i Stevan Karadžić. Igrače iz inostranih klubova sa klupe će voditi Aleksandar Trifunović i Aleksandar Petrović.

Ulaznice će koštati 200 dinara za tribine, 400 za parter i 600 za bijelu i plavu ložu.

KSS će u sklopu proslave jubileja, ali i 85 godina od donošenja prve košarkaške lopte u Srbiju, 28. decembra organizovati i svečanu akademiju u Beogradskom dramskom pozorištu gdje će podijeliti zlatne značke za poseban doprinos košarci.

Dva dana ranije u vršačkom "Milenijumu" igraće reprezentacije Prve A ženske lige Srbije i aktuelni šampion ŽKK Hemofarm.

Reprezentacija muške Svislajon košarkaške lige Srbije će 29. decembra u Tesliću igrati sa Republikom Srpskom, a KSS će održati još nekoliko prigodnih akcija, poput izložbi i promocija knjiga.

"Želimo da jubilej obilježimo u košarkaškom stilu, dostojanstveno, skromno i sa puno entuzijazma", rekao je predsjednik KSS Dragan Kapičić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC