• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Turov novi test za razigranu Zvezdu

Srpski predstavnici imaju teške zadatke u 3. kolu Evrokupa. Zvezda dočekuje lidera poljskog prvenstva, Hemofarm u Podgorici, FMP protiv Fortituda.

 EVROKUP: Turov novi test za razigranu Zvezdu Izvor: MONDO

Posle sjajnog finiša i pobede u derbiju regionalne lige protiv Zadra, košarkaši Crvene zvezde u utorak imaju novi test - u goste im dolazi poljski Turov u 3. kolu Evrokupa.

Turov je, inače, vodeći tim poljskog prvenstva sa 10 pobjeda i tri poraza, a da je riječ o solidnoj ekipi svjedoči i podatak da je u 1. kolu Evrokupa u gostima dobio Bamberg 69:39.

"Znamo da je riječ o kvalitetnom timu, koji ove godine igra promjenljivo. To i nije čudno kada se zna da su u odnosu na prošlu sezonu promijenili cijelu ekipu, tačnije ostao im je samo jedan igrač. Nezgodna su ekipa, napravili su iznenađenje u Njemačkoj i tim su koji ima dva igrača na svakoj poziciji. Filozofija trenera Saše Filipovskog je jaka odbrana. Ipak, mi smo zabilježili dvije vezane pobjede, polako se vraćamo u seriju trijumfa i pred punim tribinama i našim navijačima vjerujem da možemo do novog uspjeha", kaže jedan od najiskusnijih u redovima crveno-bijelih Mirko Kovač.

Duel pod koševima sa američkim centrima u poljskoj ekipi vodiće Vladimir Štimac:

"Očekuje nas težak meč sa jednom iskusnom ekipom. Njihovi centri su prave atlete, dobro se kreću i vrlo su opasni i u napadu i u odbrani. Vjerujem, da će i na prethodnim mečevima presuditi naša dobra odbrana, na kojoj dosta radimo. Izvukli smo neke pouke sa utakmice protiv Zadra, trudili smo se da greške kroz naporne treninge ispravimo i vjerujem da možemo do nove pobjede", kaže Štimac i poziva navijače da im pomognu u novom cilju.

U redovima Turova nastupa šest Amerikanaca, i dva igrača sa ovih prostora. Gorjan Radonjić igrao je jedno vrijeme za OKK Beograd, dok je Damir Miljković bivši košarkaš Zagreba i Panioniosa. U ekipi je i nekoliko poljskih reprezentativaca, a trener Sašo Filipovski bivši je šef stručnog štaba ljubljanske Olimpije.

Utakmica Crvena zvezda - Turov igra se u utorak od 19.30 uz direktan prenos na RTS 2.

Hemofarm u Podgorici, Fortitudo u Železniku

Hemofarm je ušao u seriju u regionalnoj ligi, a novi trijumf zabilježili su u Ljubljani, protiv evroligaša Olimpije. Pravo iz Ljubljane, Vrščani su otišli u Podgoricu, ali ne na novi duel u NLB ligi, već u okviru 3. kola Evrokupa.

Budućnost je odličnim igrama ove sezone vratila povjerenje publike, tako da će Hamofarm svakako čekati puna "Morača". Hemofarm jeste dobio podgoričku ekipu u NLB ligi, ali je Budućnost u međuvremenu podigla formu.

Ključ pobjede Hemofarma mogao bi da bude u odgovoru na agresivnu i brzu igru domaćina.

FMP igra "toplo-hladno" ove godine. Mlad i neiskusan tim Slobodana Klipe u nekim mečevima je zablistao, a u nekim drugima bio na dnu. Umalo da protiv Zagreba izgubi u NLB ligi, a pitanje je kako bi se čupao do kraja takmičenja...

Od tri srpske ekipe FMP ima ubjedljivo najteži zadatak u 3. kolu Evrokupa. U Železnik dolazi italijanski Fortitudo, sa sve Lazarosom Papadopulosom, koji je baš sad pojačao ekipu iz Bolonje, koju trenira Dragan Šakota.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC