• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Bez respekta na "kralja"

Trener Partizana Duško Vujošević pred gostovanje Realu izjavio da crno-bijeli ne idu u Madrid sa bijelom zastavom i da će igrati bez respekta.

 EL: Bez respekta na "kralja" Izvor: MONDO

Partizan se četiri kola pre kraja Evrolige nalazi na deobi druge pozicije. Kada bi tu ostao i na kraju grupne faze, sredinom januara, to bi značilo da se treću sezonu zaredom plasirao među najboljih 16 na kontinentu.

Trener crno-bijelih je uoči polaska u Madrid, na utakmicu sedme runde grupe D (četvrtak, 20.45), odlučio da težinu zadatka koji stoji pred njegovim učenicima opiše kineskom poslovicom.

"Kada treba da pređeš dug put, a ostao ti je još jedan korak, ustvari si tek na polovini puta", rekao je Duško Vujošević.

Partizanu bi po nekim računicama bila dovoljna jedna pobjeda iz preostale četiri utakmice, ali možda budu potrebne dve. Problem je u tome što su na rasporedu ostala tri gostovanja (Real, Armani Džins i CSKA), a samo jedan meč u Pioniru (Panionios), koji je i najvažniji.

"Pred početak takmičenja su nam prognozirali dve pobjede u grupi. Mi već sada imamo skor 3-3. Normalno je da u fazi formiranja ekipe ima oscilacija, ali budimo realni. Mi se trudimo da nam se ne događaju normalne stvari, a to znači porazi u Evroligi. Bilo je za očekivati da nas Efes u Istanbulu pobijedi mnogo ubjedljivije nego što je to uradio".

To je bio Vujoševićev odgovor na pitanje da li je Partizan sada spremniji da zaustavi početni nalet protivnika, kada igra pred tuđim navijačima. Ono što u prvom redu nije valjalo na gostovanjima Efesu i Panioniosu bila je igra u prvih 10-15 minuta.

Dvorana u kojoj će se sastati sa Realom nikada nije bila srećna po crno-bijele, bilo da su rival bili madridski "kraljevi", bilo Estudijantes.

Real će se u četvrtak predstaviti u novom svjetlu, s obzirom na to da je grčki centar Lazaros Papadopulos pozajmljen Fortitudu. Bez njega bi trebalo očekivati bržu igru španskog tima od one koju je krajem oktobra prikazao u Beogradu (Partizan pobijedio 81:77).

"Real za sada nije iskazao punu snagu tima, ovo je momenat da se maksimalno angažuju. Odstranili su Papadopulosa, ne znam iz kog razloga, ali kada se to desi, to je signal za uzbunu i opomena svim ostalim igračima. To je jedini igrač koji je prošle sezone uspio da u Beogradu zaustavi Pekovića! Druga stvar, prošle nedjelje su izgubili od Panioniosa, što takođe podiže tenziju unutar tima", prokomentarisao je Vujošević.

On je obećao igru bez respekta, pa šta bude.

"Oni su veliki favoriti, ali su svjesni da je sa nama teško igrati. Biće to borba bez respekta i ne treba misliti da idemo tamo kako bi im omogućili da lako materijalizuju svoje prednosti".

U sastavu crno-bijelih trebalo bi da bude i Žarko Rakočević, koji je zbog lakše povrede preskočio subotnji okršaj u Splitu.

PAROVI SEDMOG KOLA I TABELE

GRUPA A

Cibona - Le Man, Unikaha - Olimpijakos (sreda), Avelino - Makabi (četvrtak).
TABELA: Olimpijakos 5-1, Unikaha 4-2, Cibona 4-2, Makabi 3-3, Avelino 2-4, Le Man 0-6.

GRUPA B

Montepaski - Žalgiris (sreda), Nansi - Prokom, Panatinaikos - Barselona (četvrtak).
TABELA: Barselona 5-1, Montepaski 5-1, PAO 5-1, Prokom 2-4, Nansi 1-5, Žalgiris 0-6.

GRUPA C

Alba - Fenerbahče (utorak), Taukeramika - Olimpija (sreda), Huventud - Lotomatika (četvrtak).
TABELA: Lotomatika 5-1, TAU 4-2, Huventud 3-3, Fenerbahče 3-3, Alba 2-4, Olimpija 1-5.

GRUPA D

CSKA - Panionios, Efes - Armani Džins (sreda), Real Madrid - Partizan (četvrtak, 20.45).
TABELA: CSKA 5-1, Real 3-3, Partizan 3-3, Panionios 3-3, Armani Džins 2-4, Efes 2-4.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC