• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan blizu aranžmana sa NIS-om?

Naftna industrija Srbije mogla bi postati sponzor Košarkaškog kluba Partizan ukoliko uspiju pregovori dve strane koji su u toku.

 Partizan blizu aranžmana sa NIS-om? Izvor: MONDO

Da li je na pomolu makar djelimično rješenje Partizanovih finansijskih problema, koji traju već godinama i u koje su upućeni i površni pratioci srpskih košarkaških prilika?

Da se događa nešto značajno, vidjelo se na utakmici sa Efes Pilsenom prošle nedjelje, kada su crno-bijeli na dresovima prvi put ponijeli amblem Naftne industrije Srbije (NIS). Trener Partizana Duško Vujošević u utorak je potvrdio da su pregovori sa velikom kompanijom u toku.

"U pitanju je značajna suma. Kada bi 'legla', bila bi dovoljna da nam odblokira račun", aludirao je Vujošević na sankcije koje je Partizanu prije mjesec i dva dana uvela Marfin banka.

Šampion Srbije i Jadranske lige se na udaru te banke našao zbog neplaćanja kamate na kredit od 1,9 miliona evra, podignut još 2005. godine.

"Propisi su takvi da bismo za još osam dana mogli da odemo pod stečaj", dodao je Vujošević.

NIS je proljeća 2007. godine uplatio jednokratnu pomoć Košarkaškom klubu Partizan i Fudbalskom klubu Crvena zvezda, tako da bi eventualni novi aranžman sa crno-bijelima ustvari bio nastavak saradnje uspostavljene prije 18 mjeseci.

Vujošević je dodao da je prezadovoljan ponašanjem igrača, čiji je materijalni položaj nepromijenjen.

"Postoji povjerenje igrača da će klub na kraju izmiriti sve obaveze, tako je bilo i u prošlosti. Momci imaju moral i radnu etiku kakvi nisu tipični za ove prostore i to nam omogućava da održimo trend dobrih rezultata... Ali svakako nam nije prijatno što su igrači Crvene zvezde primili tri plate, a naši samo jednu".

On je otkrio da (neobezbijeđen) budžet Partizana za ovu sezonu iznosi oko milion i po evra, dok recimo Armani Džins, "kojem su se svi smijali kada nam je dolazio u goste", raspolaže sa 14 miliona.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC