• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Fortitudo protutnjao kroz Železnik

Ekipa FMP Železnika pretrpjela je na svom terenu drugi poraz u Evrokupu.

 EVROKUP: Fortitudo protutnjao kroz Železnik Izvor: MONDO

Italijanski Fortitudo slavio je protiv "pantera" u trećem kolu grupe G rezultatom 70:59 (23:18, 27:12, 9:16, 11:13).

Timu iz Bolonje to je prva pobjeda u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju ove sezone.

Najefikasniji u ekipi iz Železnika bio je Dragan Labović sa 14 poena i osam skokova, dok je Predrag Samardžiski upisao 11 pogodaka.

Kod gostiju iz Bolonje Lazaros Papadopulos i Daril Strouberi zabilježili su po 13 poena. Odlični grčki centar je na premijeri u dresu Fortituda imao i osam uhvaćenih lopti.

Tim Dragana Šakote diktirao je tempo tokom cijele utakmice. Gosti su već sredinom prve četvrtine poveli sa 13:5 i odmah stavili do znanja protivniku da su u Beograd došli po prve bodove. Lazaros Papadopulos, koji je nedavno iz Reala stigao u bolonjski tim, pokazao se kao veliko pojačanje. Upravo je Grk odlično igrao na početku meča, zahvaljujući čemu su gosti i uspjeli da se rezultatski "odlijepe".

FMP je do kraja kvartala smanjio nakratko razliku (18:19), preko Filipa Čovića, koji je iskoristio priliku poslije tehničke greške Uertasa, ali su Manćelini i Papadopulos u finišu prvog dijela ponovo doveli svoj tim do osjetnije prednosti - 23:18.

Gosti su u nastavku i definitivno prelomili meč, kada su serijom 15:2 odmakli na "plus 18" (38:20).

Dragan Labović pokušao je da parira italijanskoj ekipi, ali u timu iz Železnika nije bilo još mnogo raspoložnehih pojedinaca, što je rezultiralo visokim vođstvom izabranika Dragana Šakote na poluvremenu - 50:30.

Domaći tim je u nastavku pokušao da konsoliduje redove, FMP je čak u tom periodu goste "sveo" na samo devet poena, ali su oni ubacili tek 16, što nije bilo dovoljno da se nadoknadi veliki zaostatak.

U posljednjem kvartalu domaćini su još malo dodali gas, ali dovoljno samo da upišu poraz sa podnošljivom razlikom.

Budućnost se revanširala Hemofarmu

Hemofarm je pretrpio poraz na gostovanju u Podgorici od Budućnosti u trećem kolu grupe H - 70:59 (22:17, 6:16, 18:9, 24:17).

Vrščani su parirali razigranoj crnogorskoj ekipi do poluvremena, ali su u nastavku domaćini uspjeli da sustignu prednost (37:37 u 25. minutu), a zatim i da preuzmu inicijativu.

Budućnost je prvom pobjedom u Evrokupu ove sezone uspjela da se revanšira Hemofarmu za poraz pretrpljen prije dvije nedjelje u Vršcu (96:77) u okviru 8. kola NLB lige.

Najzaslužniji za pobjedu u podgoričkom timu bili su Nemanja Gordić sa 14 i Vladimir Dašić sa "dabl-dabl" učinkom - 13 poena i 10 skokova.

U vršačkom timu, koji sada ima dva poraza uz jednu pobedu u Evrokupu, istakao se Vladan Vukosavljević sa 18 pogodaka i šest uhvaćenih lopti.

Popularni Džo bio je jedini igrač koji je ubacio preko 10 poena u Hemofarmu.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC