• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Zvezda očitala lekciju Turovu

Crvena zvezda je zablistala u trećem kolu Evrokupa i pred svojim navijačima ostvarila ubjedljivu pobjedu protiv ekipe Turova - 97:69.

 EVROKUP: Zvezda očitala lekciju Turovu Izvor: MONDO

Vodeći tim poljske lige parirao je crveno-bijelima samo pet minuta na meču u „Pioniru“, a onda su izabranici trenera Svetislava Pešića, pred više od 6.000 gledalaca, ubacili u drugu brzinu i u potpunosti preuzeli kontrolu na meču.

Turov je na startu takmičenja u Evrokupu ove sezone uspio da iznenadi Bamberg u Njemačkoj, nakon čega su naterali ostale ekipe da razmišljaju o njima, ali u Beogradu nisu dobili čak ni šansu da pokažu kako se igra dobra košarka.

Beograđani su do kraja četvrtine napunili koš gostiju (32:25), a u nastavku odigrali još bolje. Predvođeni Lorensom Robertsom domaći su gospodarili terenom, zahvaljujući brzim, tečnim i uspješnim napadima (11 asistencija), ali i dobroj igri pod košem (15 uhvaćenih lopti Zvezde, 10 Turova), iz minuta u minut konstantno su povećavali prednost.

Uspjeli su domaći da pročitaju igru najraspoloženijeg Damira Miljkovića i praktično urušilu cijelu koncepciju trenera Saše Filipovskog, što im je omogućilo da na veliki odmor odu sa 21 poenom viška - 56:35.

Najbolji podatak da je poljska košarka očigledno slabija od one koju viđamo na ovim prostorima, a Turov prosječan tim, je i to da su crveno-bijeli zaustavili goste na 35 poena sa svega osam napravljenih faulova, po četiri u svakoj četvrtini.

Zahvaljujući razigranom Kikanoviću, uz do tada takođe zapaženog Nemanju Bjelicu na mjestu pleja, Zvezda je održavala dobar ritam i u nastavku utakmice.

Slovenački strateg održao je lekciju svojoj ekipi na poluvremenu u svlačionici, nakon čega su pojačali igru, ali to nije bilo dovoljno da se nadoknadi veliki zaostatak iz prvih 20 minuta igre. Uspjevali su crveno-bijeli da do završetka trećeg perioda održe visoku razliku, zasluženo primajući aplauze za dobre poteze, povremeno i veoma atraktivne - 73:52.

Do kraja meča motivisani tim Svetislava Pešića, uprkos ubjedljivom vođstvu, nije posustajao, već naprotiv dodavao gas, što im je sredinom posljednjeg kvartala donijelo 27 poena razlike (87:60), a dva minuta prije kraja meča uspjeli su da ostvare i čitavih 30 poena viška - 94:64.

Najbolji u redovima Zvezde bili su Lorens Roberts i Elmedin Kikanović sa po 17 pogodaka, dok je Amerikanac upisao i osam skokova. Tadija Dragićević je dodao 16, a Marko Marinović i Vladimir Štimac po 10 poena.

Kod gostiju najzapaženiji je bio Damir Miljković sa 28 poena, a Aleks Heris postigao je 15.

Crvena zvezda sada u grupi F Evrokupa ima skor 2-1, dok je Turov upisao drugi poraz.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC