• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad može FMP, može i Fortitudo!

FMP Železnik je poslije poraza od Fortituda u trećem kolu Evrokupa odlučio da smijeni trenera. Isti potez povukla je i uprava italijanskog tima!

 Kad može FMP, može i Fortitudo! Izvor: MONDO

Čelnici Fortituda su po povratku u Bolonju raskinuli saradnju sa srpskim trenerom Draganom Šakotom, a na njegovo mjesto postavljen je domaći stručnjak Ćezare Pankoto, donedavno trener Snajdera iz Udina.

Šakota je na kormilu slavnog kluba proveo nepunih godinu dana. Posao je dobio 1. januara, pošto je Andrei Maconu uručen otkaz.

Šakota je prošlu sezonu sa Fortitudom okončao u četvrtfinalu plej-ofa (izgubili od kasnijeg šampiona Montepaskija sa 3:0 u pobedama), a ove jeseni nije došlo do očekivanog pomaka u pozitivnom pravcu. Ekipa je ostvarila negativan skor i u prvenstvu Italije (4-5) i u Evrokupu (1-2).

Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Virtusa u gradskom derbiju (93:67), tako da ni solidna igra i trijumf u Železniku nisu mogli da promijene mišljenje generalnog menadžera Zorana Savića.

Šakota je trenersku karijeru započeo sredinom 80-ih u novobeogradskom IMT-u, potom je vodio Zadar i Cibonu, a 1990. godine se preselio u inostranstvo. Bio je strateg sedam grčkih timova (nekih i po dva puta), da bi se 2005. godine vratio u Srbiju i preuzeo Crvenu zvezdu, a zatim i reprezentaciju.

Interesantno je da će se Fortitudo i FMP ponovo sastati već u utorak. Umjesto Slobodana Klipe i Dragana Šakote, ekipe će voditi Milovan Stepandić i Ćezare Pankoto. I to je sport...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC