• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizanova madridska tragedija

Partizan u Madridu poražen od Reala rezultatom 68:67. Crno-bijeli imali 33 sekunde da dođu do poena za pobjedu, ali nisu ni šutnuli na koš...

 EL: Partizanova madridska tragedija Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana izborili su se za jedinstvenu priliku da u Madridu pobjede slavni Real, ali su ostali kratkih ruku za jedan poen, kao dvije nedjelje ranije protiv CSKA - 68:67 (24:9, 12:15, 16:25, 16:18).

Crno-bijeli su krajem prve četvrtine gubili sa 15 poena razlike (20:5), napravili su preokret zahvaljujući odličnoj timskoj odbrani i partiji karijere Uroša Tripkovića, ali ih je trojkom "pokopao" Marko Tomas.

Mladi Hrvat je 33 sekunde prije kraja trojkom odgovorio na trojku Tripkovića preko ruke Serhija Ljulja, crno-bijeli su imali poslednji napad, ali uopšte nisu uspjeli da upute šut za pobjedu.

Real je napravio dva prekršaja, a pošto nije bio u bonusu lopta je oba puta izvedena sa strane. Odbrana domaćih je zatim osujetila pokušaj prodora Milenka Tepića, onda i dodavanje Tripkoviću, koji je u desnom ćošku terena čekao šansu da sedmi put na utakmici pogodi van linije od 6,25 metara...

Uroš Tripković je 19 od svoja 22 poena (šut za trojku 6-8) nanizao u drugom poluvremenu. Uz to je imao tri skoka i četiri asistencije.

Dvocifren učinak kod crno-bijelih je imao samo Novica Veličković (10p), dok su se u timu Reala izdvojili Felipe Rejes sa 15 poena, devet skokova i četiri ukradene lopte, odnosno Tomas sa deset koševa.

Tri kola prije kraja na tabeli grupe D vodi CSKA (6-1), prati ga Real (4-3), dok su Partizan, Efes i Panionios (3-4) poravnati ispred Armani Džinsa (2-5).

Naredne nedelje sastaće se CSKA - Real, Armani Džins - Partizan i Panionios - Efes.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC