• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Cibosi": Partizan je za svaki respekt

Cibona dolazi u Beograd na megdan Partizanu u 12. kolu NLB Lige, a trener "cibosa" Velimir Perasović izražava divljenje prema beogradskoj ekipi.

 "Cibosi": Partizan je za svaki respekt Izvor: MONDO

Derbi 12. kola regionalne, NLB lige biće odigran u nedjelju u Beogradu, kada će se sastati dva evroligaša Partizan i Cibona, koji dobro "guraju" u najjačem klupskom takmičenju.

I Partizan i Cibona su u usponu forme, imali su odlične partije u dosadašnjem toku Evrolige, ali i neke blistave u regionalnom takmičenju.

Srećna okolnost po Partizan je što će najbolji igrač Cibone Roul Maršal zbog sopstvene gluposti izostati sa ovog meča, a upravo je Amerikanac bio najzaslužniji za novu pobjedu zagrebačkog kluba u Evroligi, nad Le Manom.

Trener Cibone Velimir Perasović gotovo cijelu konferenciju za novinare posvetio je Partizanu i pokazao iskreno divljenje za rezultate crno-belih koji se ponavljaju iz godine u godinu.

"Posljednjih nekoliko godina Partizan je postavio kriterijume u NLB ligi, to je dominantna ekipa, u Evroligi takođe igra jako dobro. Oni su velika prepreka na putu prema pobjedi koja bi nama izuzetno mnogo značila. Svjesni smo kvaliteta protivnika i da neće biti laka utakmica. Imaju fizičku snagu, prepoznatljiv stil, igraju jako inteligentno, a tu je i dominantna osoba, njihov trener Vujošević. Svake godine izgube najbolje igrače, ali opet se obnavljaju i na istom su visokom nivou, što nije jednostavno postići", kaže Perasović.

Trener Cibone je posebno apostrofirao odličnu igru protiv Partizana protiv Reala u Madridu (nesrećan poraz sa pola koša), ističući da su crno-beli igrali "impresivnu košarku".

"Gledao sam Partizan u Madridu. To je ekipa koja i kada gubi 20 razlike se ne raspada. Čvrsti su i snažni, izuzetno jaki u skoku u napadu. Protiv Reala su imali utakmicu u rukama u Madridu. To je dovoljan podatak koji govori sam za sebe. U Beogradu igraju mnogo agresivnije, tamo nije uspio da ih zatvori ni CSKA. U odbrani su čvrsti, imaju, u košarkaškom smislu, prljavu igru u granicama dozvoljenog. To je ekipa koja ne odgovara nikome, ali moramo da pronađemo način da iskoristimo njihove nedostatke kojih nema puno", kaže Perasović.

PAROVI 12. kola:

petak:

Krka - Bosna

subota:

Helios - Split
Hemofarm - Vojvodina
Zadar - Olimpija
Zagreb - Zvezda
Budućnost - FMP

nedelja:

Partizan - Cibona

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC