• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Zašto je Džekson sklonio Radmana?

Vladimir Radmanović na 20 utakmica je bio član prve petorke Los Anđeles Lejkersa, a onda ga na dva meča zaredom uopšte nije bilo na terenu!

 NBA: Zašto je Džekson sklonio Radmana?  Izvor: MONDO

Trener "jezeraša" Fil Džekson nije bio zadovoljan igrom ekipe u fazi napada i odlučio je da započne eksperiment sa Lukom Voltonom umjesto nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

"Potrebno nam je više timskog rada, brže kretanje lopte. Ekipa mora da igra tečnije, a Luk je za takav stil malo bolji od Vlade. On je igrač koji prvo gleda da doda loptu, pa tek onda da šutira", objasnio je Džekson.

On je ranije ove sezone, kada je Radmanović bio u šuterskoj krizi, izjavio da saigrači moraju da ga upošljavaju na određenim mjestima, inače dolazi do problema.

"Ako mu dodaju loptu na poziciji koja nije njegova, on se unervozi i riješava se na šuteve koji nisu baš najbolji. Stvar je u timskom radu. Vlade je odličan šuter, svi to znamo, ali važno je kako ćemo da ga dovedemo u šansu da bude to što jeste".

Radmanović je bio neprijatno iznenađen odlukom trenera, koju je ovaj donio neposredno pred meč sa Finiksom u srijedu uveče. Navodno je samo čuo Džeksona kako kaže "Luk, ti ćeš zauzeti Vladino mjesto".

"Najviše me je iznenadilo to što mi niko ništa nije rekao. To je stvar koja mora da vas razočara. U ovakvom klubu bi trebalo da razgovaramo i obaviještavamo jedni druge o stvarima, bez obzira šta je u pitanju".

Džekson je kao trener osvojio devet šampionskih titula i njegov autoritet se ne dovodi u pitanje, međutim, čak i američki novinari su saglasni da je potez sa Radmanovićem bio čudan i da nije korektno skloniti igrača iz startne postave bez prethodnog objašnjenja. Naročito kada tim pobjeđuje.

Lejkersi su sa Radmanovićem u petorci ostvarili skor 17-3, a onda su pobijedili Finiks i Sakramento, ali uz oscilacije koje su zabrinule i samog Fila Džeksona.

"Imamo još tri utakmice na svom terenu, a onda krećemo na turneju. Jednostavno moramo da se dovedemo u red do kraja decembra", prokomentarisao je on.

Što se tiče Radmanovića, čija je godišnja plata viša od šest miliona dolara, popularni Zen Master ima novu ideju.

"Vladina minutaža zavisiće od toga koliko naši protivnici budu igrali zonsku odbranu. Ćim dođe do toga, ubaciću ga u igru".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC