• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda u finišu "slomila" Zagreb

Zvezda je upisala deseti trijumf u NLB ligi, pošto je na gostovanju u Zagrebu pobijedila istoimeni tim sa 84:80 (27:25, 24:23, 15:19, 18:13).

 NLB: Zvezda u finišu "slomila" Zagreb Izvor: MONDO

Crveno-bijeli su, shodno očekivanjima, odigrali težak i neizvjestan duel u glavnom gradu Hrvatske, ali su zahvaljujući boljoj koncentraciji i preciznosti u finišu uspjeli da stignu do pobjede.

Najzaslužniji za slavlje u Zagrebu bili su Marko Kešelj sa 23 poena i osam skokova, Andre Ovens upisao je 18 pogodaka uz četiri asistencije, dok je Elmedin Kikanović zabilježio 12 poena.

Kod domaćeg tima, koji je notirao deseti poraz, najbolji je bio Krunoslav Simon sa 20 poena.

Crveno-bijeli, koji su na gostovanje otišli bez pomoći Marka Marinovića, iskusili su prošle sezone da je Zagreb veoma nezgodna ekipa, zbog čega su maksimalno oprezno ušli u novi duel.

Domaća ekipa "mučila" je beogradski tim gotovo 39 minuta, a potvrda koliko je meč bio izjednačen je i to da je najveća prednost bila šest poena, i to u korist Zvezde u 18. minutu, kada je Kikanović bio precizan (45:51).

Gosti su uspijevali da drže priključak za crveno-bijelima, koji su uprkos samo sedam uhvaćenih lopti u prvih 20 minuta (Zagreb imao 21 skok u prvom poluvremenu), na veliki odmor otišla sa tri poena prednosti - 51:48.

Tim sa Malog Kalmegdana je slabiju skok igru nadoknadio boljim šutom, prije svih Marka Kešelja, koji je gotovo perfektno odigrao prve dvije četvrtine. On je zabilježio 19 poena i imao tri ukradene lopte.

I u drugom poluvremenu bilo je "egal". Domaći su zahvaljujući uspješnom šutu iz daljine Andreja Štimca u finišu trećeg perioda stigli na "plus pet", ali je njegov prezimenjak u crveno-bijelom dresu, Vladimir vrlo brzo uzvratio i smanjio zaostatak na pola koša - 66:67.

Konačno u poslednjem kvartalu rezultat se lomio do poslednjeg minuta, ali su Andre Ovens i Boris Bakić bili precizni u poslednjih 70 sekundi, dok su domaćini promašili tri šuta, što ih je koštalo poraza.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC