• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Hornetsi "bodu", Lejkersi nižu pobjede

Nju Orleans se gostio u Torontu, savladavši domaće Reptorse sa 99:91.

 NBA: Hornetsi "bodu", Lejkersi nižu pobjede Izvor: MONDO

Hornetsi su tako stigli do osme pobjede u posljednjih 10 mečeva, a najzaslužniji za novi trijumf bili su Dejvid Vest sa 29 poena, kao i Džejms Posi, koji je ubacio 20 poena, od čega šest trojki.

Posi je tako stigao na korak od svog najboljeg rezultata u NBA ligi. On je tačno prije dve godine na meču protiv Vašingtona upisao sedam trojki, što je njegov rekord karijere.

U gostujućem timu Predrag Stojaković zabilježio je 10 poena, uz četiri skoka, za nešto više od 37 minuta provedenih na parketu. Stojaković je pogodio dve trojke iz sedam pokušaja, dok je ekipa upisala ukupno 12 pogodaka iz daljine, nakon 33 upućena šuta na koš. Nju Orleans tako je ostao prva ekipa po broju trojki u NBA ligi.

Kod Reptorsa, koji imaju skor 10-13, Kris Boš ubacio je 25 poena uz osam skokova, dok je Hoze Kalderon duel završio sa 22 pogotka i sedam asistencija.

Lejkersi su slavili kod kuće protiv Minesote sa 98:86. Pobjedom u ukupno 13. meču u posljednjih 15, omogućio im je da sa skorom 20-3, budu drugi najbolji tim lige, poslije Bostona, koji ima učinak 22-2.

Osmom trijumfu protiv Timbervulvsa u posljednjih devet duela, i petom zaredom u Los Anđelesu kumovali su Kobi Brajant sa 26 poena i pet asistencija, odnosno raspoloženi Pau Gasol, koji je uz 18 pogodaka imao 11 skokova i šest asistencija.

Vladimir Radmanović dobio je priliku "na kašičicu" - igrao je nepuna dva i po minuta, i u svim rubrikama upisao je nulu.

Kod gostiju iz Minesote, koji su nanizali 19. poraz ove sezone, istakao se Al Džeferson sa 20 poena i 13 uhvaćenih lopti.

San Antonio, predvođen Tonijem Parkerom sa 22 poena i Timom Dankanom (20 poena, 12 skokova) upisao je šesti trijumf u nizu, a posljednja "žrtva" bila je Oklahoma Siti - 109:104.

Četiri meča bez poraza ima i Memfis. Grizliji su pred svojom publikom nadigrali Majamisa ubjedljivih 102:86, a veliki doprinos ukupno devetom trijumfu ove sezone dao je Darko Miličić. Srpski reprezentativac je za pola sata igre upisao 13 poena uz četiri skoka.

Prvi strijelac pobjedničke ekipe bio je O Džej Majo sa 28 poena, dok je kod Hita blistao "rezervista"Majkl Bisli sa 20 pogodaka i osam uhvaćenih lopti.

REZULTATI

Toronto - Nju Orleans 91:99
Memfis - Majami 102:86
San Antonio - Oklahoma Siti 109:104
LA Lejkers - Minesota 98:86

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC