• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nesterović: Definitivno zbogom reprezentaciji

Jedan od najboljih igrača reprezentacije Slovenije Radoslav Nesterović i definitivno se oprostio od nacionalnog tima.

 Nesterović: Definitivno zbogom reprezentaciji Izvor: MONDO

Raša je uoči posljednjih kvalifikacija za Olimpijadu u Pekingu rekao zbogom, i to je definitivno, uprkos najavama da bi preuzimanje selekcije Slovenije od strane Jurija Zdovca mogla da promijeni njegovu odluku.

"Prije nekoliko mjeseci sam završio sa reprezentacijom i moja odluka je konačna. Moj oproštaj nema veze sa pitanjem koje je selektor tima. Jednostavno mislim da je došlo vrijeme da se povučem, jer moje tijelo više ne može da trpi velike fizičke napore. Odluku sam donio nakon što sam tokom ljeta shvatio da mi je zbog godina mnogo teže da uđem u pravi ritam i steknem neophodnu kondiciju uoči sezone. Želim još uvijek da igram, ali napore na dva fronta, u klubu i reprezentaciji, više ne mogu da podnesem, zbog čega sam odlučio da se oprostim od nacionalnog tima", izjavio je 32-godišnji Nesterović, koji nastupa za Indijana Pejserse.

Nesterović je za nacionalni tim igrao 13 godina, dok je u karijeri nastupao za Slovan i Partizan u juniorskim danima, a zatim za PAOK, Olimpiju, Virtus iz Bolonje, a onda je 1998. na NBA draftu izabran kao 17. "pik" od strane Minesote.

Osim Timbervulvsa igrao je i za San Antonio, Toronto, a u julu je postao član Indijane, sa kojom ima ugovor na jednu sezonu.

Nesterović tako neće pomoći selekciji Slovenije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj, septembra naredne godine. Tim Aleša Pipana igraće u grupi C zajedno sa selekcijama Srbije, Španije i Velike Britanije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC