• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Hemofarmu pobjeda u triler završnici

Ekipa Hemofarma nadigrala je pred svojim navijačima Budućnost u 4. kolu grupe H Evrokupa, rezultatom 89:85 (24:20, 20:21, 21:25, 24:19).

 EK: Hemofarmu pobjeda u triler završnici Izvor: MONDO

Vrščani su meč dobili u dramatičnom finišu, a predvodio ih je Stefan Marković sa 33 poena i sedam skokova, čime je zaslužio indeks 43 i kandidovao se za najboljeg igrača četvrte runde Evrokupa.

Osim Markovića, u domaćem timu istakao se i Miljan Pavković sa upisanih 15 poena, dok je Milan Mačvan zabilježio 10 pogodaka.

Kod Podgoričana najefikasniji je bio Marko Simonović sa 13 poena, dok su Vladimir Dašić i Nemanja Gordić dodali po 12 pogodaka.

U duelu, u kojem su se ekipe smjenjivale u vođstvu u serijama, pitanje pobjdnika riješeno je u posljednjem minutu.

Marković, zakucavanjem, i Mačvan, pogotkom iz daljine, su na isteku 39. minuta obezbijedili svom timu pet poena viška, što se činilo kao ključna prednost, ali su gosti u narednih 30 sekundi, zahvaljujući Dašiću i Simonoviću, uspjeli da poravnaju rezultat (83:83).

Ipak, najbolji pojedinac meča, Stefan Marković je u nastavku iznudio dva faula, pogodio sva četiri slobodna bacanja i ponovo omogućio svom timu da se "odlijepi".

Na drugoj strani Nikola Otašević je dva puta bio precizan sa linije penala, čime je održao priključak Podgoričana (87:85), ali je Miljan Pavković konačno riješio pitanje pobjednika, nakon što mu nije zadrhtala ruka poslije faula Nemanje Gordića.

Budućnost prije posljednjeg sudijskog zvižduka nije čak uspjela ni da organizuje napad, budući da je Simonović izgubio loptu.

Hemofarm je tako uspio da se revanšira ekipi Budućnosti za poraz pretrpljen prošle nedjelje u Podgorici, stigavši do druge pobjede u grupi H Evrokupa. Crnogorci imaju skor 1-3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC