• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Crveno-bijeli trojkama do Top 16!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su "džek-pot" na gostovanju poljskom Turovu u češkom Liberecu!

 EK: Crveno-bijeli trojkama do Top 16! Izvor: MONDO

Crveno-bijeli su pobijedili rezultatom 86:76 (22:20, 13:16, 29:20, 22:20) i uz trijumf Šarlroe u Bambergu (84:65) dva kola prije kraja osigurali plasman među 16 najboljih timova Evrokupa.

Belgijanci su i dalje vodeća ekipa grupe F sa maksimalnim učinkom, Zvezda je druga sa skorom 3-1, tako da trećeplasirani Turov (1-3) može da je sustigne, ali ne i prestigne, pošto su Beograđani riješili u svoju korist oba međusobna meča.

U duelu čiji je početak kasnio 40 minuta zbog kvara na semaforu iznad koša, učenici Svetislava Pešića slomili su protivnika dalekometnom paljbom u drugom poluvremenu. Crveno-bijeli su se šuterski preporodili posle 1-7 u prvih 20 minuta i u nastavku ubacili osam od 10 pokušaja van linije 6,25 metara!

Ponovo je veoma raspoložen bio Marko Kešelj, koji je zajedno sa Lorensom Robertsom dao šest trojki iz sedam pokušaja. Kešelj je postigao ukupno 20, a američki krilni centar 16 poena.

Podršku toj dvojici pružio je kvintet igrača sa ujednačenim učinkom - Bjelica 12 poena, Štimac 11, Bakić i Kikanović po devet, a Ovens osam.

U listu strijelaca upisao se samo još Tadija Dragićević i to jednim slobodnim bacanjem, dok su Kovač i Milan Milošević imali simboličnu minutažu.

Turov je poslije 69:97 u Beogradu potvrdio da nema kvalitet da se ravnopravno nosi sa Zvezdom. Da utakmica ne bude potpuno nezanimljiva, kao ona prošle nedjelje, potrudili su se plejmejker Brajan Bejli (15 poena), tek "potpisani" Dragiša Drobnjak (13) i robustni Robert Vitka (11).

Poljaci su se dobro držali u prvih 20 minuta, kada je vođstvo konstantno prelazilo sa jedne na drugu stranu i kada se uz "pomoć" slabih sudija igralo bez ikakve tečnosti i ljepote. Suđeni su nepostojeći prekršaji u napadu, nošene lopte, tehničke greške zbog opravdanih protesta...

Pešićev tim preuzeo je kontrolu na startu treće četvrtine, kada je Boris Bakić "probio led" u šutu za tri poena, a Elmedin Kikanović i Andre Ovens nastavili seriju do 8:0 i ukupnih 43:36.

Uslijedilo je nekoliko gluposti crveno-bijelih, ali onda i minut inspiracije od kojeg se domaći do kraja nisu oporavili. Roberts je ubacio prvu trojku, Vladimir Štimac drugu, pa Roberts još jednu, poslije Kešeljeve ukradene lopte. Već u 25. minutu bilo je 54:42 i prilično jasno da će bodovi otići u Beograd.

Turov se nije predavao, borili su se koliko su mogli, ali nove "bombe" Kešelja i Robertsa u prvim minutima četvrte četvrtine i majstorska igra Nemanje Bjelice u samom finišu, otklonili su i posljednje dileme.

Pomenuti kvar na semaforu, inače, nije otklonjen, pa je odlučeno da se vrijeme mjeri ručno. Tako je zvanični spiker svo vrijeme oglašavao koliko je vremena preostalo do kraja napada...

Zvezda u narednim danima može da se koncentriše na obaveze u NLB ligi, dok joj u narednom kolu Evrokupa, 6. januara, ostaje da se u Pioniru revanšira Šarlroi za poraz na startu takmičenja i eventualno izbori za prvo mjesto u grupi.

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC