• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Krah "pantera" u Bolonji

Ekipa Fortituda nije dozvolila gostima iz Železnika ni gram nade u meču četvrtog kola G grupe Evrokupa - 88:61 (24:16, 25:11, 18:24, 21:10).

 EK: Krah "pantera" u Bolonji Izvor: MONDO

"Panteri" su prošle nedjelje savladali renomiranog protivnika na domaćem parketu, nakon toga su oba tima promijenila trenere, da bi revanš ostao sveden na igru mačke i miša.

Naravno, takav rezultat je daleko više posljedica razlike u kvalitetu i iskustvu igračkog kadra, a manje trenerskog umijeća Ćezarea Pankota u odnosu na Milovana Stepandića, koji se na svom debiju u ULEB takmičenjima proveo kao "bos po trnju".

Kako stoje stvari poslije ovog poraza, FMP će sredinom januara okončati svoj nastup u Evropi, pošto dva kola prije kraja ima pobjedu manje i lošiji koš-količnik u susretima sa Fortitudom.

Španska Pamesa, za koju igraju Kosta Perović i Vule Avdalović, sa sve četiri pobjede je već obezbijedila mjesto u drugoj fazi Evrokupa.

Sve što su "panteri" uspjeli da urade u košarkaškom hramu u Bolonji bilo je da povedu sa 7:2. Domaćin je sredinom prve četvrtine uspostavio kontrolu i vrlo brzo pretvorio utakmicu u egzibiciju.

Prvu dvocifrenu prednost "bolonjezi" su imali u 10. minutu, drugu četvrtinu su otvorili serijom od 12:1 i povećali na 36:17. Do odmora je njihovo maksimalno vođstvo iznosilo 24 poena (45:21), FMP se tokom trećeg perioda održavao na oko "minus 15" i u finišu opet drastično popustio.

Odbrani Fortituda probleme je zadavao jedino Predrag Samardžiski, koji je u žestokim duelima sa Grkom Papadopulosom sakupio 15 poena i osam skokova.

"Dvocifren" je bio još samo Miroslav Raduljica (10p), dok je spoljna linija ekipe iz Železnika potpuno podbacila. Već standardni problemi sa šutom za tri poena istaknuti su i na ovoj utakmici (1-17)!

Kod Fortituda su dominirali stranci. Džamont Gordon dao je 23, Lazaros Papadopulos 17, a pojačanje iz Finiks Sansa, Di Džej Strouberi, zaustavio se na 16 koševa.

FMP će 6. januara dočekati Pamesu, a Fortitudo njemački Artland. Samo ako FMP pobijedi, a Italijani izgube, srpski predstavnik ostaće "u igri" za plasman među 16 ekipa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC