• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađfeji i Alba sanjaju san

Centar Albe Aleksandar Nađfeji (32 godine, 203 cm) prije sedam godina se sa beogradskog Crvenog krsta otisnuo u Njemačku i tamo ostao.

 Nađfeji i Alba sanjaju san Izvor: MONDO

Iz Bona, preko Kelna, popularni Pišta je stigao do najtrofejnijeg kluba te zemlje, berlinske Albe, sa kojom pokušava da se izbori za mjesto u Top 16 fazi Evrolige.

"Albatrosi" se tri kola prije kraja nalaze na diobi četvrtog i petog mjesta sa skorom 3-4, a u četvrtak dočekuju Taukeramiku, koja ih je u Vitoriji pobijedila 41 poenom razlike (106:65).

"Igrali smo sa Fenerbahčeom u Istanbulu, onda smo u njemačkoj ligi gostovali Ulmu i odatle otišli direktno u Španiju. Tri putovanja za sedam dana, na kraju jednostavno nismo imali potrebnu koncentraciju. Ako dobrom timu date šansu da vas pobijedi sa 40 razlike - a TAU je jedan od najboljih u Evropi - oni će vam to i uraditi".

"Loše iskustvo iz tog meča sada možemo da upotrijebimo kao dodatni motiv, naročito što ćemo imati podršku više od 10.000 ljudi. Osnovno je da izađemo na teren i pružimo dobru partiju, rezultat će doći kasnije. Isto važi za utakmice sa Huventudom i Olimpijom", rekao je Nađfeji za sajt Evrolige.

Šta je, pored navijača, adut Albe u borbi sa Fenerbahčeom i Huventudom?

"Čim smo saznali sa kim ćemo igrati, znao sam da niko ne računa da ćemo zabilježiti mnogo pobjeda. Upravo to je naša šansa. Moramo da iskoristimo rasterećenost i sjajnu atmosferu u našoj dvorani da dobijemo što je moguće više utakmica. Nekada je Alba bila redovni učesnik Evrolige, za nas je ovo danas jedinstvena šansa da uradimo nešto značajno".

Nađfeji sa Draganom Dojčinom, Femerlingom i Sesajem čini kvartet tridesetdvogodišnjaka. Nijedan igrač iz Albine standardne rotacije nema manje od 26 godina.

"Uvijek je teško kada morate da pobijedite, ali u takvim situacijama je dobro ako možete da se oslonite na iskusne igrače. Takvi igrači mogu da se bolje koncentrišu na zadatke koje trener postavlja pred njih. Naravno, u utakmicama za plasman u Top 16 najvažnije je odigrati čvrsto u fazi odbrane".

Aleksandar Nađfeji kaže da je istina da je odbio finansijski jače ponude iz drugih zemalja da bi ostao u njemačkoj košarci?

"Poslije četiri godine u Njemačkoj, djeca su mi krenula u školu i mislio sam da bi bilo komplikovano ako bih tada otišao u drugu zemlju. Zajedno sa suprugom sam odlučio da je bolje da djeca ostanu ovde, ako već razlika u novcu koji bih dobio nije toliko značajna. Sada su klinci stariji, pa bih možda razmislio još jednom ako bi mi se ukazala dobra ponuda".

Mlađi brat Stevan igra Evrokup sa grčkim Paneliniosom. Da li ima šanse da jednog dana zaigrate zajedno?

"Prije mnogo vremena smo odigrali jednu sezonu u Radničkom, tada nas je trenirao Duško Vujošević. Poslije toga smo se razišli, ja sam ostao u Njemačkoj, a Stevan je igrao svuda. Teško je reći da li ćemo ponovo biti saigrači. U današnjoj košarci igrači stalno prelaze iz jednog kluba u drugi. Ali pošto igramo na istoj poziciji, treneru bi bilo teško da nas istovremeno koristi u igri".

Berlinska dvorana O2, u kojoj Alba igra svoje utakmice, biće domaćin Fajnal fora Evrolige 2009.

"Mislim da taj turnir dolazi u idealnom trenutku. Košarka je sve popularnija u Njemačkoj, a naročito u Berlinu. Mnogi njemački timovi grade nove dvorane, ljudi dolaze na utakmice i Fajnal for je događaj koji će dodatno pogurati stvari u pozitivnom pravcu", završio je Nađfeji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC