• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Duletu prekipilo!

Trener Partizana Duško Vujošević u srijedu je ponudio javnosti komentar poraza od Armani Džinsa (73:59) u dvije verzije.

 EL: Duletu prekipilo!	 Izvor: MONDO

Prva, "politički korektna", objavljena je na sajtu Evrolige, a druga, daleko oštrija, na zvaničnoj internet prezentaciji crno-bijelih.

"Čestitam Milanu na pobjedi koja je zaslužena, jer su odigrali punom energijom, imali 13 skokova više od nas, odigrali dobru utakmicu. Sa druge strane, uvijek kada se odigra slabija utakmica, postavlja se pitanje koliko je u tome participirao kriterijum suđenja. Mislim da je suđenje bilo skandalozno, izuzimajući gospodina Pukla", počeo je Vujošević.

Prisustvo delegata iz Grčke, Kostasa Rigasa, za njega je bilo dokaz "mutnih radnji".

"Sve je jasnije šta se to dešava od prvog kola, kada smo igrali sa Efesom, preko Reala u Beogradu, kada su sudije koje su nas oštetile bile kažnjene, potom situacije u Atini kada se ne priznaje tri poena iako je koš dat u sklopu regularnog vremena, niti se uvažava žalba, do Reala, kada se svira faul dok vrijeme stoji, što je u poslednja dva minuta obavezno namjerna lična, a tada to nije učinjeno. Nakon toga i utakmica sa CSKA, kada se svira faul koji je i odlučio tu utakmicu".

Vujošević je istakao i da je "ovo večeras prevršilo svaku mjeru".

"Očigledno je njihova želja da se bogate ekipe plasiraju u dalji tok takmičenja isuviše snažna. Ali mislim da takva politika, da se ljudi iz sportskog svijeta miješaju u sport, da se ovako sudi, nije dobra za košarku. Na svakoj utakmici mi smo ćutali i svaki put je sve gore. Sada nešto moramo i da kažemo", zaključio je izlaganje za sajt Partizana.

Na veb prezentaciji Evrolige objavljene su samo dvije rečenice trenera crno-bijelih, u kojima se može tek naslutiti nezadovoljstvo arbitražom.

"Skokovi i intenzitet igre večeras su napravili razliku... Milano je zasluženo pobijedio, ali nama je bilo veoma teško da igramo odbranu na svoj način, čak i ako smo mogli i trebali bolje da uradimo posao u fazi napada".

Stefon Lazme bio je jedan od nekoliko igrača Partizana koji su imali problema sa ličnim greškama. Skoro svi su mu svirani u napadu, najčešće u borbi za poziciju pod košem. Ako je i rekao neku rečenicu na tu temu, ona se na sajtu Evrolige ne može pročitati.

"Pravili smo greške, znamo i koje. Svako ko je došao na utakmicu mogao je da ih vidi, ali ipak nisam mislio da će iz toga proisteći ovoliki deficit. Još uvijek vjerujemo da ćemo se plasirati u Top 16 fazu. Moral ekipe će ostati visok. U sledećem kolu dočekaćemo Panionios i nadam se da će stvari ispasti bolje po nas", rekao je Lazme.

Crno-bijeli će u odlučujuća dva kola prve faze takmičenja ući sa deobe poslednjeg mesta u grupi. Oni su iz osam mečeva ostvarili skor 3-5, isto kao Armani Džins i poraženi iz duela Panionios - Efes, koji je na rasporedu u četvrtak.

Na prelasku u Top 16 moraće da otpadnu dva od ta četiri tima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC