• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kingsi krajem marta povlače Divčev dres

Sakramento Kingsi će u čast Vlada Divca i Krisa Vebera ove sezone povući dresove sa brojevima koje su nosili dok su nastupali za taj klub.

 Kingsi krajem marta povlače Divčev dres Izvor: MONDO

Ceremonija dizanja dresa proslavljenog srpskog asa sa brojem 21 na krov "Arko arene" biće obavljena 31. marta, kada u Sakramentu bude gostovala ekipa Nju Orleansa, kako bi tom svečanom činu mogao da prisustvuje i Predrag Stojaković, jedan od igrača iz najuspješnije generacije Kingsa i veliki Divčev prijatelj.

Veberov dres sa brojem četiri biće poslat u istoriju nešto ranije, 6. februara, na poluvremenu meča sa Juta Džezom.

Divcu i Si Vebu klub iz Sakramenta ukazaće veliku čast, budući da je prije pet godina povučen posljednji dres iz upotrebe. Reč je o majici sa brojem dva, koju je nosio Mič Ričmond. Takođe, Kingsi su "penzionisali" i dres sa brojem šest, kao zahvalnost publici, šestom igraču na svakom njihovim mečevima.

"Veoma sam počastvovan zbog priznanja koje mi ukazuju Kingsi i svi u Sakramentu. Kada se osvrnem na svoju karijeru, čini mi se da je period igranja u Sakramentu najsvjetliji trenutak. Ponekad razmišljam o svom prvom treningu koji sam odradio kao član Kingsa, a sada pričamo o trenutku povlačenja dresa sa mojim imenom i brojem. To je zaista fantastičano", izjavio je Divac, ne skrivajući oduševljenje nakon najave Kingsa da mu ukažu priznanje za blistave partije prilazane tokom nastupa za njihov klub.

Divac je tokom 16-godišnje karijere u NBA ligi, koja je okončana 2005, prosječno bilježio 11,8 poena, osam skokova i tri asistencije po meču. On je šest sezona nastupao za Sakramento, osam godina proveo je u Los Anđeles Lejksresima i dve u Šarlotu.

Najbolje viđenje koliko simpatija uživa Vlade Divac u Sakramentu dao je suvlasnik kluba Gevin Maluf.

"Divac je kao gradonačelnik Sakramenta. Ukoliko neko ne voli Vlada, sigurno nešto nije u redu sa tom osobom. Jednostavno, njega svi vole", rekao je Maluf.

Vlade Divac, jedan od najboljih srpskih igrača svih vremena, trenutno radi kao savjetnik ministra policije Ivice Dačića i zajedno sa suprugom Snežanom vodi humanitarnu organizaciju Divac, koja pomaže izbjeglicama.

Nedavno ga je Košarkaški savez Srbije kandidovao za mjesto predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC