• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Zvezda u "Školi bez nasilja"

Košarkaški klub Crvena zvezda u četvrtak je ozvaničio saradnju sa Unicefom, uključivši se u dobro poznatu akciju "Škola bez nasilja".

 I Zvezda u "Školi bez nasilja" Izvor: MONDO

Protokol o saradnji potpisali su na Malom Kalemegdanu direktorka Unicefa za Srbiju i Hrvatsku Judita Rajhenberg i generalni menadžer Crvene zvezde Milan Opačić.

Akcija "Škola bez nasilja" podrazumijeva saradnju, fer-plej i aktivno učešće mladih u sportu.

"Sport je izuzetno važan za fizički napredak djece, ali i za njihov mentalni i psihološki razvoj. Unicef na globalnom nivou sarađuje sa brojnim sportskim organizacijama. Naši partneri su Mančester junajted i Barselona, a imamo i saradnju sa NBA timovima, naročito u kampanji koja se odnosi na borbu protiv side", rekla je Rajhenberg.

Ona je zapazila da su i Zvezda i Unicef zašli u sedmu deceniju, tako da su vremenom naučili koliko je bitan timski rad.

"Sve dobre rezultate postižemo zahvaljujući dobroj saradnji, pa vjerujem da će tako biti i ovog puta", dodala je ona.

Zvezdin "dži em" Milan Opačić rekao je da je ovo samo jedan u nizu poteza koje crveno-bijeli povlače na humanitarnom polju.

Crveno-bijeli su ove jeseni odigrali nekoliko humanitarnih utakmica u Kraljevu, Nišu, Leskovcu i Pirotu, a igrači i predstavnici kluba posjetili su Dom za nezbrinutu djecu na Senjaku.

"Saradnja sa Unicefom ogleda se u propagiranju sporta kod najmlađih. Pomoći ćemo u organizaciji košarkaških turnira, omogućićemo dječacima i djevojčicama ulaz na naše utakmice. Zahvalan sam gospođi Rajhenberg što je prihvatila ovu saradnju i što je, na neki način, Zvezda svrstana u red klubova kao što su Mančester i Barselona".

Zvezda će svoju humanitarnu aktivnost nastaviti već 30. decembra, kada će u niškoj dvorani Čair odigrati meč sa domaćim Ergonomom.

Program "Škola bez nasilja" započet je 2005. godine, a njegovi promoteri u Srbiji su, između ostalih, nekadašnji košarkaš Aleksandar Đorđević i teniserka Ana Ivanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC