• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda bez Tadije na Budućnost

Tadiji Dragićeviću predstoji kraća pauza, a Svetislav Pešić se nada da će poslije praznika imati na raspolaganju spremnog kapitena.

 NLB: Zvezda bez Tadije na Budućnost Izvor: MONDO

Kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević i dalje ima problema sa otokom na operisanom koljenu, tako da neće moći da pomogne drugovima u subotnjem derbi meču 13. kola NLB lige, protiv Budućnosti u hali Pionir od 16 časova.

Dragićević je imao redukovanu minutažu na susretima sa Zagrebom i Turovom, sada mu predstoji kraći odmor.

Trener crveno-bijelih Svetislav Pešić se nada da će terapije i mirovanje imati efekta, tako da talentovani krilni centar poslije praznika bude osposobljen za normalan rad na treninzima i igranje utakmica.

"Trebalo je da ta povreda bude sanirana ljetos, ali u klubu nije bilo gazde, miševi su vodili kolo i tako je jedan od najperspektivnijih igrača Evrope došao u ovu situaciju", objasnio je Pešić.

"Mi smo se (u septembru) odlučili za artroskopsku intervenciju, poslije koje koljeno po pravilu otiče. Tadija je mlad momak i nije naviknut na povrede, ali sa tim se mora živjeti. Ne može da trči, ne može da trenira, pa ipak je odigrao nekoliko odličnih utakmica. Nadamo se da će poslije praznika njegovo stanje biti stabilnije".

Zvezdin strateg "između redova" je najavio da bi Marko Marinović poslije dva meča pauze mogao da se vrati u tim, naravno sa zaštitnom maskom na licu. On se poslije povrede jagodične kosti vratio treninzima i, prema Pešićevim riječima, radi uobičajenim intenzitetom.

Crveno-bijeli će duelom sa Podgoričanima otvoriti ciklus od četiri utakmice pred svojim navijačima. U utorak dolazi FMP, a poslije Nove godine Krka i Šarlroa.

Svetislav Pešić čestitao je navijačima koji slave Svetog Nikolu i pozvao sve da i tokom praznika ne zaborave svoj tim.

"Bilo bi dobro da nastavimo da se družimo, mada su ovi dani više za druženje sa porodicom. Trebaju nam pozitivna tenzija i visoka koncentracija, jer u sportu te niko ne pita šta je bilo, nego šta je danas".

Zvezda i Hemofarm sa skorom 10-2 dijele drugu i treću poziciju na tabeli NLB lige, dok je Budućnost u grupi timova koji su zabilježili po osam pobjeda i četiri poraza.

"Budućnost je skup mladih igrača, koji timski izgledaju dosta dobro i predstavljaju možda i najprijatnije iznenađenje takmičenja. Teško je igrati protiv takvih ekipa, koje do poslednjeg sekunda vjeruju da mogu da pobjede, kao u Evrokupu protiv Hemofarma, kada nisu imali sreće u završnici. Biće to otvorena utakmica, iako igramo na svom terenu", istakao je Pešić.

Utakmica će biti odigrana u TV terminu, na koji su pojedini treneri imali dosta pritužbi.

"Najbolje bi bilo da se mečevi igraju od 19 ili 20 časova, ali mislim da nemamo previše izbora, jer je televizija važna zbog košarke i zbog sponzora. Ne razmišljam mnogo o tome", prokomentarisao je trener crveno-bijelih.

(I. B. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC