• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jubilej – 60 godina srpske košarke

Egzibicioni meč u dvorani Pionir, povodom proslave šest decenija postojanja Košarkaškog saveza Srbije, na programu je u srijedu od 18 časova.

 Jubilej – 60 godina srpske košarke Izvor: MONDO

Poslednju košarkašku utakmicu 2008. godine u Srbiji, odigraće u srijedu ekipe selektirane od igrača iz domaćih klubova ("Naši naši") i onih koji nastupaju u inostranstvu ("Naši stranci").

Meč u dvorani Pionir počeće u 18 časova, a sav prihod namijenjen je osobama sa posebnim potrebama.

Na klupi "naših" sjedeće Duško Vujošević iz Partizana i Stevan Karadžić iz Hemofarma, dok će "strance" voditi Aco Petrović iz ruskog Uniksa i Aleksandar Trifunović iz grčkog Panioniosa.

Saopšten je i spisak igrača koji će učestvovati na spektaklu.

NAŠI NAŠI: Aleksandar Rašić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Uroš Tripković, Bojan Krstović, Marko Kešelj, Novica Veličković, Nemanja Bjelica, Dragan Labović, Milan Mačvan, Boban Marjanović i Miroslav Raduljica.

NAŠI STRANCI: Bojan Popović, Nenad Krstić, Ognjen Aškrabić, Vanja Plisnić, Dušan Kecman, Branko Cvetković, Ivan Zoroski, Miroslav Raičević, Miloš Teodosić, Zoran Erceg, Stevan Nađfeji i Ivan Radenović.

"Tradicija košarke u Srbiji je duga i puna uspjeha, a tradicija je ljepota koja se čuva, ja to vidim tako. Iako nam je zemlja manja, ambicije nam se nisu smanjile", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

"Meni je takođe čast i zadovoljstvo da budem dio proslave. Utakmica je prijateljska, ali reći ću igračima da igraju najbolje što mogu", dodao je Petrović.

Pozivu iz ličnih razloga nisu mogli da se odazovu neki igrači, ali i trener Crvene zvezde Svetislav Pešić. Odsustvo prvog stručnjaka crveno-bijelih objasnio je Vujošević.

"Kari ima privatne obaveze i odmah poslije utakmice NLB lige 23. decembra mora da putuje. Nije mogao da uklopi obaveze sa utakmicom, nažalost".

Vođe timova bile su manje miroljubive od trenera, pošto je Miroslav Berić ("Naši naši") rekao da će ići na pobjedu u svakom slučaju, na šta je lider "Naših stranaca" Miško Marić odgovorio da prihvata bačenu rukavicu i da će njegova ekipa adekvatno odgovoriti.

Na novinarsko pitanje o delegiranju sudija i strahu od "navlačenja", treneri su odgovorili sa osmijehom.

"Sudije su ljudi i dio ove tradicije. I oni će biti dio utakmice", rekao je Petrović, da bi Vujošević dodao da "mogu slobodno da se odmore" i da ne treba ni da dolaze.

Ulaznice za utakmicu prodavaće se na blagajnama Pionira od 13 do 19 sati, po cijeni od 200 do 400 dinara (oko pet do 10 KM).

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC