• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Robertsova tačka na muke

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i jedanaestu pobjedu u NLB ligi, savladavši Budućnost u derbiju 13. kola - 70:63 (21:20, 13:14, 20:17, 16:12).

 NLB: Robertsova tačka na muke Izvor: MONDO

Četiri dana poslije rafala trojki, protiv Turova u Liberecu, crveno-bijeli su se skoro 38 minuta mučili sa šutom za tri poena, a onda je Lorens Roberts ostao sam, odrazio se i pogodio za prelomnih 65:60.

Vladimir Dašić pokušao je da uzvrati, nije bio precizan, da bi Roberts na drugoj strani poentirao pod košem za 67:60.

Dašić je poslije izgubljene lopte Ovensa dao Podgoričanima još jednu, malu šansu (67:62), međutim, Marko Kešelj je odgovorio tek drugom Zvezdinom trojkom na utakmici i otklonio poslednju dilemu oko konačnog ishoda.

Visoki igrači ponovo su bili najzaslužniji za trijumf crveno-bijelih. Roberts i Elmedin Kikanović postigli su po 16 poena, plejmejker Marko Marinović 12, a Vladimir Štimac 11.

Kod Budućnosti je Marko Simonović ubacio 17 koševa.

Bila je to utakmica u kojoj su dominirale odbrane. Obe ekipe imale su duge "sušne" periode igre u napadu, tako da su za preokret bile dovoljne dvije ili tri dobre akcije u nizu. Podgoričani su najveću prednost imali u sedmom minutu (11:16), ali je Zvezda sa četvoricom visokih igrača u postavi napravila seriju od 8:0 i preuzela vođstvo.

Na poluvrijeme se otišlo u rezultatskom egalu, a u trećoj četvrtini viđen je zanimljiv duel Kikanovića sa jedne i Simonovića sa druge strane. Zvezdin centar je u tih deset minuta "pobijedio" krilo Budućnosti sa 12:8, ali je Simonović bio najzaslužniji što su crveno-bijeli sa rekordnih(!) 48:41 vraćeni na neizvjesnih 54:51.

Uslijedila je opisana "klackalica", u kojoj je Zvezda propustila sijaset šansi da stekne opipljiviju prednost, prije nego što je Roberts stupio na scenu.

Pešić: Dva boda su dovoljna

"Ovo nije bila naša najbolja partija u sezoni, ali sam veoma zadovoljan što smo igrali visokim intenzitetom i imali kontrolu u skoku. Nisam brinuo zbog neriješenog rezultata na poluvremenu, jer sam znao da ćemo ih slomiti ako ova dva elementa ostanu na potrebnom nivou. Ovo je bila prvenstvena utakmica, tako da su nas zanimala samo dva boda i meč manje u kalendaru. Sada idemo na FMP", okrenuo se Pešić duelu sa "panterima", u utorak od 19 časova u Pioniru.

Zvezdin strateg smatra da je utakmica mogla biti riješena ranije i na kraju većom razlikom, da su njegovi izabranici odigrali odgovornije u napadu.

"Kada je utakmica neizvjesna, u napadu treba odigrati ono što svaki dan treniramo. Imamo dovoljno postavljenih akcija i ja insistiram da ih ispoštujemo. Prvo ide sistem, pa iz njega tražimo individualna rješenja, a ne obrnuto".

Pešić je izrazio zadovoljstvo što je zabilježena pobjeda bez lakše povrijeđenih Tadije Dragićevića i Borisa Bakića.

"Drago mi je da se isplatila moja filozofija. Ako je igrač zdrav neka igra, ako nije - neka sjedi. Dobili smo puno utakmica ove jeseni, bilo je dobrih stvari, ali je još rano za konačne ocjene. Ima još mnogo da se igra", završio je Svetislav Pešić.

Ekipa Budućnosti i ovog puta je pobrala komplimente zbog borbene i disciplinovane partije (iako su se sportski borili, publika ih je često vrijeđala povicima "Šiptari, Šiptari"), ali ipak nije uspjela da se ukrca na avion sa bodovima.

"Čestitam Zvezdi na pobjedi. Mi smo svih 40 minuta igrali dobro u odbrani, ali smo trojke šutirali 5-26, iz dobrih pozicija. Taj šut nas je koštao malo većih šansi da savladamo izuzetno kvalitetan tim domaćina", sportski je priznao trener crnogorskog prvaka Dejan Radonjić.

(I. B, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC