• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Nikad ne otpisuj Partizan!

Šampion NLB lige pobijedio je u subotu uveče u Sarajevu, iako je u pojedinim trenucima meča pružao možda i najlošiju igru ove sezone.

 NLB: Nikad ne otpisuj Partizan!  Izvor: MONDO

Poslije treće četvrtine, u kojoj su postigli jedva devet poena, crno-bijeli su se digli, zaigrali u stilu titula koje posjeduju i sa 30 poena u mrežici studenata, pokazali im da moraju još da uče.

U meču 13. kola: Bosna - Partizan 68:72 (21:16, 19:17, 11:9, 17:30).

Za prve tri četvrtine, tim Duška Vujoševića ubacio je ukupno 42 poena, a onda za deset odlučujućih – 30! Zahvaljujući sjajnom finišu meča, Partizan je upisao drugu pobjedu na četvrtom gostovanju u Skenderiji od obnavljanja rivaliteta sa Bosnom.

Kako je počelo, djelovalo je kao da će NLB liga dočekati 14. kolo u utorak sa tri ekipe na čelu tabele.

Bosna je sa mnogo strasti ušla u meč i brzo stigla do prednosti (13:6), koju je zadržala na kraju prve četvrtine (21:16), a potom i uvećala uoči odlaska na odmor (40:33). Stefon Lazme bio je, uz Tepića, jedini igrač beograskog tima, koji je imao smirenu ruku u napadu u prvom poluvremenu, kada je domaćin imao i maksimalnih 13 poena prednosti (35:22).

Čas je u tim trenucima držao Goran Ikonić, koji je samo u prvoj četvtini postigao osam poena.

Početak drugog poluvremena nije donio promjenu, čak je Partizan bio neefikasniji nego do tada! Za deset minuta treće četvrtine, crno-bijeli su zabilježili svega devet poena. Očajnu igru u napadu kompenzovali su dobrom odbranom, tako da su dočekali rasplet sa svega devet poena zaostatka (51:42).

I, onda preokret.

Muhamed Pašalić otvorio je posljednju četvrtinu košem za 53:42 u korist domaćeg tima. Niko u Skenderiji u tom trenutku nije ni sanjao šta će gledati do kraja meča.

Lazme, Tepić, Lazme, Veličković... Potom trojka Tepića i odmah ukradena lopta, plus asistencija za Tripkovića, koji je polaganjem dva minuta i 50 sekundi prije kraja meča doieo prvo izjednačenje šampionu – 57:57!

Kada je Vujoševićev tim osjetio krv, nije ispuštao žrtvu do kraja susreta.

U drugom napadu poslije izjednačenja Novica Veličković je tresnuo prvu trojku iz prvog pokušaja (58:61), a nedugo zatim i drugu (62:66).

Prije toga, Partizan je bio na očajnih 19 odsto uspješnosti u šutu za tri, što je bilo bitno ispod ovogodišnjeg prosjeka u NLB ligi (33,74).

Nekada velika nada srpske košarke, momak rođen 1983. godine, Dušan Đorđević nije želio da se preda. Uz Seada Hajrića i Nikolu Vučurovića održavao je Bosnu u igri, ali su studenti od druge trojke Veličkovića konstatno bili na dva ili četiri poena zaostatka za gostima.

Rašić je sigurno izvodio slobodna bacanja, a uoči posljednjeg napada Partizana, osam sekundi prije kraja, Sarajlije su spremile presing. Ipak, zaboravile su na Uroša Tripkovića koji je bio sam kao duh pod košem Bosne. Pogodio je za konačnih 68:72, poslije čega je Vučurović uspio samo da baci loptu ka košu pobjednika, u namjeri da bar smanji rezultat...

Partizan sada vodi protiv Bosne sa 5:2 u pobjedama, od osnivanja Jadranske lige.

REZULTATI 13. KOLA:

FMP - Krka 98:78

Crvena zvezda – Budućnost 70:63

Bosna - Partizan 68:72

Split – Hemofarm 69:72

Vojvodina - Zadar 73:65

Olimpija - Zagreb 83:63

Cibona - Helios 85:64

TABELA: Partizan 12-1, Hemofarm 11-2, Crvena zvezda 11-2, Cibona 9-4, Zadar 8-5, Budućnost 8-5, Olimpija 5-8, FMP Železnik 5-8, Bosna 5-8, Split 5-8, Krka 4-9, Helios 3-10, Vojvodina 3-10, Zagreb 2-11.

PAROVI 14. KOLA (23. decembar): Krka - Partizan, Crvena zvezda - FMP Železnik, Cibona - Hemofarm, Vojvodina - Zagreb, Olimpija - Budućnost, Split - Zadar, Bosna - Helios.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC